popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
romč
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a romč »

Pozdravljeni!

Rabim eno informacijo.

Pri popoldanskem s.p. lahko prenašaš sredstva iz transakcijskega računa s.p. na svoj osebni transakcijski račun.

Ali lahko tudi obratno - iz osebnega TRR na s.p. TRR?

Verjetno da lahko. Kaj pa vi mislite?

:roll:
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Seveda lahko, dolžni ste voditi evidenco prenosa sredstev iz gospodinjstva na s.p. in obratno ( če vodite poslovne knjige po enostavnem knjigovodstvu), če vodite knjige dvostavno, take prenose knjižite na konto 920! LP-TITA
mia_spela
Novinec
Novinec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mia_spela »

kako pa se ta evidenca vodi.... ali obstajajo kaksni obrazci?
Kako je pa s tem, ko zacnes neko dejavnost (popldanski s.p.), odpres transakcijski racun in nanj polozis doloceno vsoto denarja (ne iz osebnega racuna, pac pa gotovino). Ali gre to tudi za prenos denarja iz osebnega racuna na transakcijskega (kljub temu, da ta denar ni direkt iz osebnega racuna pac pa, kot sem ze rekla, je gotovina)

Hvala!

Spela
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Mia_spela: za vodenje evidence pretoka sredstev iz in v gospodinjstvo ne obstaja predpisan obrazec. Sami ga lahko oblikujete v excelu, ročno na listih ali vezanem zvezku. Kronološko in ažurno vnašate vse premike iz in v gospodinjstvo. Glede vašega drugega vprašanja, velja enako kot bi iz osebnega računa prenakazala sredstva na poslovni TRR . Tako ste enostavno opravila gotovinski polog na poslovni TRR in pod: namen - vpisala polog iz gospodinjstva. Med postopkom in obliko pretokov iz in v gospodinjstvo ni nobene razlike. LP - TITA
mia_spela
Novinec
Novinec
Kontakt:

Hvala za odgovor. Imam pa se eno vprasanje. In sicer, na spletni strani sem zasledila, kako naj bi zgledala evidenca pretokov v denarni in v stvarni obliki med podjetjem in lastnikovim gospodinjstvom pri enostavnem knjigovodstvu. Zanima me, kaksna je razlika med prenosom v denarni obliki iz podjetja v gospodinjstvo in prenosom v stvarni obliki iz podjetja v gospodinjstvo ali obratno? Ali stvarni prenos pomeni prenos predmetov, npr., da je bil racunalnik kupljen se preden sem odprla s.p., sedaj pa predstavlja osnovno sredstvo moje dejavnosti - ali je to potem prenos v stvarni obliki iz gospodijstva v podjetje?

Se enkrat hvala,
Spela
mia_spela
Novinec
Novinec
Kontakt:

Se nekaj zelo splosnega: stevilka listine - ali jo to kar sama oznacim oziroma ostevilcim? Pa na listino gor napisem stevilko s kemiko?

Hvala!
Odgovori