Dohodnina od dobička
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Optimistka
- Računovodja

Dohodnina od dobička
Prosim, mi lahko kdo pove, ali bo po 01.01.2008 dohodnina za izplačilo dobička še vedno 20%?
Hvala in lepo pozdravljeni,
M.
Hvala in lepo pozdravljeni,
M.
-
Optimistka
- Računovodja

Hvala za pojasnilo, Grah.
Se opravičujem - po novem se res reče davčni odtegljaj, nehote pa razmišljamo še vedno o "dohodnini" - sem zasledila tudi drugje na forumu..
Navada je železna srajca...
(Tudi pri plačah zaposlenih celo leto obračunavamo davčni odtegljaj, potem pa v januarju obračunamo dohodnino za prejšnje leto..
)
...
Torej - bo po novem letu davčni odtegljaj za izplačilo dobička še vedno 20%?
Hvala, LP,
M.
Se opravičujem - po novem se res reče davčni odtegljaj, nehote pa razmišljamo še vedno o "dohodnini" - sem zasledila tudi drugje na forumu..
Navada je železna srajca...
(Tudi pri plačah zaposlenih celo leto obračunavamo davčni odtegljaj, potem pa v januarju obračunamo dohodnino za prejšnje leto..
...
Torej - bo po novem letu davčni odtegljaj za izplačilo dobička še vedno 20%?
Hvala, LP,
M.
-
Optimistka
- Računovodja

Da nadaljujem tam, kjer je starči končal:
Dohodnina je vrsta davka, ki se plačuje od obdavčljivega dohodka v skladu z zakonom o dohodnini.
Ko to vrsto dohodka nakažemo prejemniku, pa je potrebno vedeti, kdo je plačnik davka. Če je plačnik davka/dohodnine izplačevalec, mora le-ta ta davek/dohodnino odtegniti in jo plačati. In ta odtegnjen davek imenujemo davčni odtegljaj (za kar predlagamo davčnemu organu REK obrazce).
LP
Dohodnina je vrsta davka, ki se plačuje od obdavčljivega dohodka v skladu z zakonom o dohodnini.
Ko to vrsto dohodka nakažemo prejemniku, pa je potrebno vedeti, kdo je plačnik davka. Če je plačnik davka/dohodnine izplačevalec, mora le-ta ta davek/dohodnino odtegniti in jo plačati. In ta odtegnjen davek imenujemo davčni odtegljaj (za kar predlagamo davčnemu organu REK obrazce).
LP
Povezava na to temo, ker predpostavljam, da je povezana oseba fizična oseba::
http://www.racunovodja.com/forum/viewtopic.php?t=21549
LP
http://www.racunovodja.com/forum/viewtopic.php?t=21549
LP