stroški zavarovanja avtomobila

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
iren-a
Začetnik
Začetnik

stroški zavarovanja avtomobila

Odgovor Napisal/-a iren-a »

Dejavnost samostojnega podjetnika je polaganje talnih oblog. Pri delu uporablja kombinirano vozilo, ki pa ni knjiženo v podjetju, ampak je osebna last nosilca dejavnosti.
Zadnjič je prišel k meni in rekel, da so mu na obrtni zbornici posredovali podatke, da lahko zavarovanje za ta avto upošteva v stroške podjetja, kljub temu, da avto ni knjižen na podjetje. :?:
Zdaj pa ne vem, kje bi lahko te informacije preverila. Je že kdo imel takšno situacijo?
Hvala
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Samo v primeru, če je avto kot osnovno sredstvo.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Saj najbrž obračunava kilometrino?
(gorivo, zavarovanje,popravila, amortizacija - je vse v istem žaklju!)
iren-a
Začetnik
Začetnik

ja, za vse službene poti si obračunava kilometrino.
tudi jaz mislim, da zavarovanje takšnega avtomobila ne more biti strošek podjetja, ni pa mi jasno od kje obrtni zbornici takšni podatki :roll:
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Menim, da oseba iz OZ ni prejela od s.p. pravilne informacije glede vozila ( ali je vpisan pri s.p. v register OS ali ne ) in je prehitro odreagirala oz. povedala zavajajočo informacijo ali nasvet. Kot strošek za uporabo lastnega vozila v poslovne namene oz. za opravljanje dejavnosti, se mu prizna, na podlagi izstavljenih potnih nalogov za službeno pot ter specifikacijo prevoženih km in sicer 0,29€/km. LP - TITA
iren-a
Začetnik
Začetnik

najprej hvala za vse odgovore.
sem se še enkrat pozanimala pri stranki in zgleda, da je prišlo do nesoglasja. Teh podatkov mu niso posredovali na obrtni zbornici, ampak gospa na zavarovalnici...da tako pač vsi delajo in naj tudi on kar tako naredi, da bo že prav! :?
huh... :roll:
Odgovori