čudno
Moderator: Mirko Zbačnik
čudno
haj! Zanima me kako je s tem, če mi v podjetju 2 meseca izplačajo plače v obrokih po 10-15000 in tedensko 1x dajo na roko pa včasih nakažejo na trr.. zdaj mi manjkajo plača za julij, pa za avgust imam zadnjega v mesecu... Groza me je, če pomislim, da mi nakaže nekaj denarja ki pa nič ni vredno našega dela... Zanima me tudi za regres pri prehrani, za 19 delovnih dni sem dobila 11780 sit. koliko bi morala pa dobiti, mislim da je za en dan malice 726 sit, meni pa izračunajo 620 sit. [:(]
V mesecu februarju je bilo manj delovnih dni kot v mesecu marcu pa sem dobila bruto plačo enako v tem 2 mesecih ki pa so bile delovne dni rezlične, bruto plača pa enaka?? Ni pošteno, al kaj? prosim za odgovor, hvala[:)]
val
V mesecu februarju je bilo manj delovnih dni kot v mesecu marcu pa sem dobila bruto plačo enako v tem 2 mesecih ki pa so bile delovne dni rezlične, bruto plača pa enaka?? Ni pošteno, al kaj? prosim za odgovor, hvala[:)]
val
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pravite, večkrat po 10 - 15.000,00, enkrat na roko, včasih na TRR… . To bi še nekako šlo, vendar mora ob vsakem nakazilo (v gotovini ali na TRR) nakazati tudi sorazmeren del prispevkov. To, da je bruto (na forumu so na to temo že odprte teme) ali celo neto vedno enak pa seveda ni pravilno?
PS.: Upam, da neupravičeno sumim v plačila »pod mizo«. A dobite plačilne liste in ali vam nakazuje prispevke na celotno plačo? Namreč če je plača nakazana v več delih, se vsakič nakažejo tudi prispevki. Če prej ne, boste to videli v povzetku obračuna dohodnine za leto 2004.
Prosim sporočite, če kaj sumite v to smer. Ne vem zakaj, a nekaj mi pravi da ni vse OK.
LP, Mirko
PS.: Upam, da neupravičeno sumim v plačila »pod mizo«. A dobite plačilne liste in ali vam nakazuje prispevke na celotno plačo? Namreč če je plača nakazana v več delih, se vsakič nakažejo tudi prispevki. Če prej ne, boste to videli v povzetku obračuna dohodnine za leto 2004.
Prosim sporočite, če kaj sumite v to smer. Ne vem zakaj, a nekaj mi pravi da ni vse OK.
LP, Mirko
Elektrik ima popolnoma prav. Poznam par takih primerov, ko so se nakazovali prispevki na minimalno plači, plačevali pa so vsak teden nekaj, da na koncu meseca niti ne veš koliko si dobil. Zakon je jasen, da se plača ne sme plačevati na roko, ampak le na račun odprt pri banki, ali hranilnici. Saj to je vendar logično, ker drugače ni janso koliko so res bile izplačane plače in kaj je s prispevki.
Pa še eno opozorilo. Ali ste gotovo prijavljeni, da ste pri delodajalcu zaposleni??
lp
katrijn
Pa še eno opozorilo. Ali ste gotovo prijavljeni, da ste pri delodajalcu zaposleni??
lp
katrijn
V pogodbi mi ne piše koliko je bruto plača, oz. je za 4. tarifni razred. Sama se tudi bojim, da ne plačuje prispevkov, pa ne morem reči delodajalki naj dokaže o tem... Plačilni list dobivam, po izplačani plači.
Zanima me kako je pa s tem, ko eni delavki odteguje obroke od kreditov, kot ima zapisano v plači, delodajalka pa ne plačuje. Zgodi se, da je delavka dobila poziv na sodišče zaradi neizplačanih obrokov. Delodajalki je že opozorila na to, pa reče da je že plačala. Hvala za pomoč, LP:)
val
Zanima me kako je pa s tem, ko eni delavki odteguje obroke od kreditov, kot ima zapisano v plači, delodajalka pa ne plačuje. Zgodi se, da je delavka dobila poziv na sodišče zaradi neizplačanih obrokov. Delodajalki je že opozorila na to, pa reče da je že plačala. Hvala za pomoč, LP:)
val
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kot kaže, se boste morali pogovoriti z delodajalko, glede (ne)plačevanja obrokov in tudi prispevkov! Če že reče da je plačala, zakaj potem tožbe!? Mislim, da je najmanj, kar lahko "škodite" delodajalcu iskren, odkrit pogovor.
Lahko se v primeru slabega odcziva delodajalke obrnete na inšpektorat za delo.
Mirko
Lahko se v primeru slabega odcziva delodajalke obrnete na inšpektorat za delo.
Mirko
Kaj pa Zavod za pokojninsko zavarovanje, za zdravstveno zavarovanje. Pojdite k zdravniku pa boste takoj vedeli ali ste zavarovani?
V zvezi s kreditom, pokličite banko, ugotovite kdaj je bilo zadnje nakazilo in si kredit plačujte sami. To se da urediti (s položnico, trajnik). Ne razumem to, da je zadeva že prišla do sodišča vi pa še kar verjamete in zaupate takšnemu delodajalcu.
Kot je Mirko rekel, vprašajte, zahtevajte dokaz, prepričajte se in če je v vašo škodo naredite to, kar sem vam napisala.
Če plačilna lista izkazuje odtegnjen obrok kredita, ni pa nakazan, plačilno listo v roke in na banko. Uredite si nadaljevanje plačila sami za morebitne neplačane obroke za nazaj pa tožite delodajalca.
Kruto, vendar pravilno.
LP
V zvezi s kreditom, pokličite banko, ugotovite kdaj je bilo zadnje nakazilo in si kredit plačujte sami. To se da urediti (s položnico, trajnik). Ne razumem to, da je zadeva že prišla do sodišča vi pa še kar verjamete in zaupate takšnemu delodajalcu.
Kot je Mirko rekel, vprašajte, zahtevajte dokaz, prepričajte se in če je v vašo škodo naredite to, kar sem vam napisala.
Če plačilna lista izkazuje odtegnjen obrok kredita, ni pa nakazan, plačilno listo v roke in na banko. Uredite si nadaljevanje plačila sami za morebitne neplačane obroke za nazaj pa tožite delodajalca.
Kruto, vendar pravilno.
LP