Plačevanje z gotovino
Moderator: Mirko Zbačnik
Plačevanje z gotovino
Prosim za odgovor v vezi poslovanja z gotovino. Kupec mi dolguje 2.000 EUR. Status kupca je s.p.. Transakcijski račun ima blokiran, zato mi je za poplačilo računa prinesel gotovino. Ali lahko naredim več blagajniških prejemkov po 400 EUR in s tem ne kršim Pravilnika o plačevanju z gotovino? Ali mora biti račun samo do višine 400 EUR, da ga lahko plača z gotovino? Pozdrav in hvala vsem, ki mi boste posredovali odgovor čim prej.
ojla
Jaz imam pa primer ko smo vse plačevali z "lastnega žepa"?!
Razne petrole, ko še nismo dobili kartice Magna(službeno vozilo), dobaviteljem s.p.-jem, pisarniški materila(računi se nanašajo na podjetje-naziv)
Ali je potem prav, da te zneske pač seštejem oziroma vsoto nakažem direktorju na račun, ki je vse to "zalagal".
Jaz imam pa primer ko smo vse plačevali z "lastnega žepa"?!
Razne petrole, ko še nismo dobili kartice Magna(službeno vozilo), dobaviteljem s.p.-jem, pisarniški materila(računi se nanašajo na podjetje-naziv)
Ali je potem prav, da te zneske pač seštejem oziroma vsoto nakažem direktorju na račun, ki je vse to "zalagal".
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Moj odgovor bo malce "mimo" (mogoče)
, dotika se vas le posredno....
Pri s.p.-ju malce diši po kaznivem dejanju zavajanja (če že ne izmikanja plačilu) - ker ima blokiran račun, kaže, kot da nima sredstev. Upnike tretira različno, jim prikriva dejansko stanje. Predvsem pa škoduje sebi.
V takih primerih bi jaz svetoval vsakemu, da raje ne posluje "mimo", pač pa naj se čim prej reši blokade.
Pri s.p.-ju malce diši po kaznivem dejanju zavajanja (če že ne izmikanja plačilu) - ker ima blokiran račun, kaže, kot da nima sredstev. Upnike tretira različno, jim prikriva dejansko stanje. Predvsem pa škoduje sebi.
V takih primerih bi jaz svetoval vsakemu, da raje ne posluje "mimo", pač pa naj se čim prej reši blokade.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: