sp in dvig gotovine

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Vlade
Nov član
Nov član

sp in dvig gotovine

Odgovor Napisal/-a Vlade »

Spet ja :)

Zanima me kako je z dvigovanjem denarja pri s.p.jih. Slišim namreč različne stvari. Od tega da banka vzame več provizije če dvigneš denar proti koncu meseca, da moraš biti pozoren koliko denarja dvigneš (davkarija)...

Meni takšni in podobni nasveti nimajo ne glave ne repa. Moja predstava o tem je da lahko dvigneš, nakažeš na drug račun kolikor te je volja.

Torej kako je s tem in ali imam prav.

lp,
V
birsa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a birsa »

Čisto preprosto, imaš privatni in službeni TRR, med njima prenašaš sredstva po želji, iz službenega dvigaš in nanj polagaš gotovino. Po zakonu pa moraš zato evidentirati vse prenose sredstev med podjetjem in gospodinjstvom, kar pa ni noben problem. Sam poskrbim da je na službenem računu vedno samo toliko sredstev, kot jih rabim za tekoče obveznosti, ostalo gre vedno na osebni račun. Sicer ti gredo obresti pozitivnega stanja na TRR-ju v davčno osnovo.
DURS pa tukaj nima kaj iskati, tudi ni razloga. Banke pa itak pobirajo provizijo po cenikih: vodenje računa, plačilni nalogi ali pos. položnice, elektronska banka, službene plačilne kartice, vendar da bi konec meseca ali začetek ali sredina kaj vplivalo....., zakaj le?
Vlade
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Vlade »

Torej vodim evidence o prenosu sredstev.

Hvala!

lp,
V
Odgovori