Zadeva sledeca... fizicna oseba z dopolnilno dejavnostjo, akontacijo dohodnine mi odvajajo pravne osebe (poslujem samo s pravnimi os.). Do 31.1. bi mi morali vsi poslati evidence odvedenih akontacij....nekateri so jih, drugi so poslali povrsne (pri dolocenih placilih so odvedli akontacijo, pri nekaterih izgleda ne), nekateri mi pa te evidence sploh niso poslali.
Kaj storiti? A sem jaz kaj v prekrsku? Pri vsakem izstavljenem racunu sem jim jasno zapisal, da oni odvajajo preko REK2 obrazca na DURS, jim tudi prilozil potrdilo da sem normiranec.
Hvala za info in lp, M
Akontacija dohodnine
Moderator: Mirko Zbačnik
Odda
Pozdrav!
Do 31.1.2008 je bilo potrebno oddati kontrolne podatke za odmero dohodnine za leto 2007 na DURS, to je za vse oddane REK2 obrazce
med letom(plačila v letu 2007).
Kazni so zelo visoke, vendar jih plačajo izplačevalci dohodka in tudi odgovarjajo za pravočasnost in pravilnost. Torej, ni to vaša stvar, če ste pravilno istavili fakturo in priložili izjavo davkarije na kakšen način ste obdavčeni.
LP
Do 31.1.2008 je bilo potrebno oddati kontrolne podatke za odmero dohodnine za leto 2007 na DURS, to je za vse oddane REK2 obrazce
med letom(plačila v letu 2007).
Kazni so zelo visoke, vendar jih plačajo izplačevalci dohodka in tudi odgovarjajo za pravočasnost in pravilnost. Torej, ni to vaša stvar, če ste pravilno istavili fakturo in priložili izjavo davkarije na kakšen način ste obdavčeni.
LP
danidavid
Je pa zadnjič v Delu DURS izrecno posvaril, da smo zavezanci vseeno odgovorni za pravilnost podatkov (ne za 31.1., ampak do izdaje odločbe). Tako pričakuje v Tvojem primeru, (če nekateri niso poslali podatkov tudi na DURS, ne samo Tebi), da boš preveril informativno napoved od DURSA in vložil ugovor z manjkajočimi podatki (v svojo škodo - kar bo za seboj potegnilo tudi ukrepanje proti neporočevalcem!).
Odločitev bo Tvoja ! LP
Odločitev bo Tvoja ! LP