akontacija dohodnine od doh.iz dejavnosti
Moderator: Mirko Zbačnik
-
MARJETICAVA
- Računovodja

akontacija dohodnine od doh.iz dejavnosti
S.p. je pričel z dejavnostjo v novembru 2007. V davčnem obračunu mu ne morem upoštevati niti splošne olajšave, niti olajšave za vzdrževane družinske člane. Ugotavljam, da se v tem primeru ne da olajšav upoštevati niti za akontacije, ki jih bo plačeval v letu 2008, čeprav bi olajšave za leto 2008 lahko uveljavljal. Ali mi v tem primeru res ne bo preostalo drugo, kot uveljavljati pravico do znižane akontacije po 299. členu Z-DavP?
Ja žal je res tako, pa še pri tem boste morali prav paziti, kdaj boste to vlogo dali, da vam ne bo zapadlo preveč akontacij. Recimo jaz sem davčni obračun za 2007 in vlogo za znižanje oddala 6.2., rešili so jo dva dni nazaj, in mi ugodili znižanju, ampak moramo kljub temu plačati še februarsko višjo akontacijo, ker bi morali vlogo oddati do 30.1., da ne bi plačali ta visoke februarske akontacije. Vem da tako piše v zakonu, ampak ne vem, v čem je fora, če vlogo reši pred koncem meseca, pa nam vseeno še zapade tavisoka akontacija.
LP
LP
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Ja, napisala sem dopis, v katerem sem natančno obrazložila, zakaj menimo, da bo davčna osnova nižja, nato sem dodala še oceno izkaza uspeha in davčni obrazec - prav tako oceno.
Naty