Prijava delavca - brez prekinitve

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
M5
Novinec
Novinec

Prijava delavca - brez prekinitve

Odgovor Napisal/-a M5 »

Prosim vas za pomoč. Se spomnim, da mi je pred časom prišla pod roke razlaga, kako je v primeru, če podjetje delavca odjavi na petek, v novem podjetju pa se zaposli v ponedeljek. Ampak kot nalašč (Murphy :() zdaj tega ne najdem več, se mi je pa zgodil ravno tak primer.

V prejšnjem podjetju so delavca odjavili z 22.2. (predvidevam, da zaradi nagajanja), pri nas pa je začel danes, pogodbo sem naredila z današnjim dnem, prijavo M1 ravno izpolnjujem.

Sem klicala na ZZZS in mi je delavka razložila, da ima delavec na ta način prekinjeno delovno razmerje, ampak vem, da je pisala razlaga nekaj v stilu, kdo nosi "stroške" oz. pri kom je v takem primeru delavec prijavljen preko vmesnega vikenda. Se mi zdi škoda, da bi imel fant prekinjeno vmes.

A je varianta, da mu damo pogodbo z 25.2., na M1 pa vpišem začetek del 23.2.?

Upam, da sem bila jasna in da mi bo kdo lahko pomagal :D

Hvala lepa!
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Kot je meni znano bi ga moral delodajalec, ki mu je prenehalo delavno razmerje odjaviti z nedeljo in ne s petkom-

Mislim, pa da ni nič narobe, če ga vi prijavite s soboto.
M5
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a M5 »

3739, hvala za hiter odgovor. Pa moram potem popraviti pogodbo na soboto ali pogodba ostane enaka (z današnjim datumom) in se samo na M-1 pod datum pričetka da sobotnega?

Ma, nič mi ni jasno :cry:
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Jaz bi prilagodila pogodbo in M1. Tako da bi se vse ujemalo.Plačate pa itak nič saj imate prosto soboto in nedeljo.
Odgovori