Dodatki k plači

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
psikoza
Novinec
Novinec

Dodatki k plači

Odgovor Napisal/-a psikoza »

Lep pozdrav,

delam tro izmensko delo 24/7. Moja plačilna lista je sestavljena iz osnovne plače ter izmenskega, nočnega, nedeljskega in prazničnega dodatka. Zanima me kako se (teoretičen dan) obračuna nočno nedeljsko praznično delo. Ali se ti to šteje samo kot 8 ur dodatka za praznik, ali bi se moralo šteti kot 8 ur nedeljskega, nočnega in prazničnega dodatka. Ker smešno mi je, če se šteje samo praznični, da potem nekdo ki dela ta dan zjutraj dobi isto plačano uro kot nekdo, ki dela za praznik ponoči.

Hvala za vsa pojasnila in lep vikend
psikoza
Novinec
Novinec

:) erm 116 ogledov in nobenega odgovora predvidevam da sem postavil neumno vprašanje, me lahko kdo potem samo napoti kje bi lahko dobil odgovor?

hvala
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Če delate na praznik po noči, ki pade na nedeljo dobite plačano;
1. delo na praznik (8ur)
2. dodatek za delo na praznik (8ur)
3. dodatek za nedeljsko delo (8ur)
3. dodatek za nočno delo (8ur)
upam, da nisem kaj pozabila. Priporočam vam, da pogledate vašo kolektivno pogodbo v kateri je izrecno navedeno, kaj vam pripada ko delate na praznik ali nedeljo. Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Malce potrpežljivosti; večina računovodji ima prost vikend :spomezik: . Ravno, ker vprašanje ni neumno, bo mogoče malce več potrpežljivosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
psikoza
Novinec
Novinec

:) najlepša hvala res se mi je zdelo da morajo dodatki biti tako obračunani.

Imam pa še eno vprašanje tudi čisto teoretičen primer. Če ima mesec fond ur 160, ti pa narediš 200 nočnih ur. Ti morajo izplačati vseh 200 ur nočnega dodatka ali samo 160 ur nočnega dodatka?

Pa še enkrat hvala za odgovore ker očitno našim puncam nekaj stvari ni čisto jasno.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

[quote="zakladničarka"]Če delate na praznik po noči, ki pade na nedeljo dobite plačano;
1. delo na praznik (8ur)
2. dodatek za delo na praznik (8ur)
3. dodatek za nedeljsko delo (8ur)
3. dodatek za nočno delo (8ur)
upam, da nisem kaj pozabila. Priporočam vam, da pogledate vašo kolektivno pogodbo v kateri je izrecno navedeno, kaj vam pripada ko delate na praznik ali nedeljo. Lp[/quote]

Dodatek na praznik in dodatek na nedeljo se med seboj izključujeta. Ne moreta biti izplačana oba naenkrat.

Plača pa se praznik, ki gre v fond ur tudi če ne delaš.
Ure, ki si jih opravil
Dodatek na praznik
odatek na nočno delo

Kar je v fondu se izplača kot redne ure, ker je preko pa kot nadure.
Odgovori