Kolegica mi je povedala, da so ji obljubili nek denar. Ko je delavko zaposlila, pa ni bilo nič iz tega. Ne se 100%-no zanest na njih.
Tudi meni so že rekli, da nimajo časa odgovarjati.
lp
Zaposliti človeka, ki je na zavodu?
Moderator: Mirko Zbačnik
Ker mi delamo isto vam posredujem najnovejše podatke iz vodstva urada. Po novem mora biti oseba če je mlajša od 50 let prijavljena na Uradu za delo vsaj 1 leto in mora biti težje zaposliva oseba. Je pa novost in to zelo ugodna imate možnost, da oseba opravlja usposabljanje na delovnem mestu do 6 mesecev v tem času oseba dobi prejemke iz urada za delo, plačan zdravstveni pregled in podbono. Vi dobite za to sredstva 176.000. Po tem preizkusu vas ona v tem času ne stane nič jo lahko zaposlite ali ne preverite pa lahko ali bodo za subvencijo s strani zavoda takrat drugi pogoji, vsaj se skozi spreminjajo.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pomoči pri zaposlevanju so odvisne od proračuna in finančnega položaja samega zavoda. Tudi že odobrena pomoč, se lahko glede na situacijo lahko zniža. To je doletelo tudi našo firmo in če se prav spomnim, je to v pogodbi o subvencioniranju tudi navedeno. Zato je dobro, če zaposlujete kadre, da se sprotno pozanimate na zavodu.
LP, Mirko
LP, Mirko