kdaj za nedoločen čas ter premestitev po porodniški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
cokumpokum
Novinec
Novinec

kdaj za nedoločen čas ter premestitev po porodniški

Odgovor Napisal/-a cokumpokum »

imam pa kar nekaj težav na kupu :(
v službi sem že od leta 2002.proti koncu leta 06 sem začela načrtovati nosečnost.treba je bilo tudi vzeti kredit za prizidek in adaptacijo. vselepoin prev,dokler ne pridem na banko.tam mi p arečejo da kredita ne morem dobiti, saj mi "šef" ni naredil spremembe na zavodu(iz določenega časa v nedoločen čas)in bi to moral narediti že ´04.

ko sem v službi to omenila je zavladala prava panika.kako tolahko zahtevam kljub obrazložitvi da bi on to moral že takrat narediti.
baje sem bila itak že zaposlena za nedoločen čas čeprav ni naredil spremembe.?
rada bi pojasnilo če to drži...

trajalo je~mesec da se je sprememba izvedla.v tem času pa zanosim. povedala sem mu šele kak teden po dobljenih papirjih in spet je bilo vse narobe.
naši odnosi so se začeli vidno krhati (v podjetju smo bili trije).
ker pa imam tudi precej zdravstvenih težav sem morala predčasno v bolniško in nato v porodniško
stikov nismo imeli.

in še druga zadeva.
v lasti ima še eno podjetje.drugo področje dela čeprav se nekako povezuje.
dekle ki me je nadomeščaloje že od prvega dne zaposleno za nedoločen! čas, dela pa ni za 4. tako hoče mene premestiti v drugo podjetje. to sploh nebi bil problem, le da je tam delo dvoizmensko. tega si pa zaradi varstva trenutno ne predstavlajm niti še ni izvedljivo.
nje ne bopremeščal ker ima doma pač 2 otroka in še težje dela popoldan!!
hallooooo

in mene zanima kakšne so moje pravice v vsej tej zmedi saj sem čisto izgubljena...

kakršna koli pomoč in nasvet zelo zelllooooo dobrodošla

lp,p
maju
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a maju »

Osnova zaposlitve za določen ali nedoločen čas je podpisana pogodba o zaposlitvi, ali si podpisala pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas? Spremembo na zavodu pa je delodajalec dolžan prijaviti v roku 8-dni, v kolikor to še ni storil, bi moral čimprej.

Za premestitev v drugo podjetje pa tako ali tako potrebuje tvoje soglasje, oziroma podpisan sporazum.
cokumpokum
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a cokumpokum »

podpisala sem le prvo pogodbo za določen čas 6m, še prej sem pol leta delala samo "poskusno" brez pogodbe, potem je on podaljševal...
doma nimam nobenega izvoda, vsi izvodi so v firmi v njegovi mapi!

tudi nobenega soglasja za premestitev nisem podpisovala.

kaj vse pa še lahko zahtevam od njega?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: kdaj za nedoločen čas ter premestitev po porodniški

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

cokumpokum napisal/-a:imam pa kar nekaj težav na kupu :(
v službi sem že od leta 2002.
Če od takrat do sedaj ni bilo spremembe pogodbe, oziroma je bila izdana ni važno kolikokrat zapovrstjo za enako delovno mesto, se vaša pogodba avtomatično prekvalificira v pogodbo za nedoločen čas!

Če drugače ne gre, stopite, ali pokličite inšpektorat. Če bo delodajalec postopal korektno na njihove pripombe, se lahko zgodi, d ne bo kaznovan. :spomezik:

Drugo: pravočasno obvestilo o zanositvi je takrat, ko delodajalcu sporočite, da greste na porodniško, oziroma toliko, da si poišče nadomestilo.

Nihče pa ne sme od vas zahtevati, vam diktirati in vas zaradi tega posstavljati v slabši položaj, vas nadlegoati! Po noveli ZDR s 1. januarjem letos je to še posebej sankcionirano! Šikaniranje na katerikoli osnovi je prepovedano!

Delodajalec vas s inštitutom prekinitve stare pogodbe s ponudbo nove lahko razporedi tudi v drugo podjetje (novost v ZDR), zato bodite ob tem postopku zelo pazljivi. Staro pogodbbo mora pravilno odpovedati in vam ponuditi novo. Če se ne motim, se morate po novem o tem izjasniti v 15. dneh (prej 30.).

Proti samovolji delodajalca pač ne morete nič, ker on prosto sklepa pogodbe z delavci. Kako gospodarno ravna ob tem je pa popolnoma njegova zadeva.

Vi poskrbite za sebe (pokličite inšpektorat, pravno pomoč...) če mislite da ste oškodovani), predvsem pa je vaša prva skrb zdravje vas in otroka, ter skrb, da bo otrok prišel srečno na svet!

Glejte še sem (odpove pogodbe s ponudbo nove): http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ght=#94876

PS.: Jaz sem imel opraviti s bolj življenskimi bančnimi referentkami; navsezadnje kdo pa jamči, da bo podjetje, tako kot je v vašem primeru, trajno?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori