Obrazec m4/m8

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Obrazec m4/m8

Odgovor Napisal/-a bojča »

Imama eno vprašanej ki me muči.
na plačilnih listah delavcev imamo prikazane nadure (ki so dopustne po ZDR) in nadure-nad kvoto (ki pa niso dopusten po ZDR). Sedaj izpolnjujem obratzec M4/M8 pa imam velik problem te nadure-nad kvoto ne gredo zraven. Kaj pa je s prispevki ki so bili za to plačani? V navodilih piše da je potrebno vključiti vse plačane prispevke tudi tiste ki se v skladu z 42.členom ZPIZ-1 ne vštevajo v pokojninsko osnovo.
Moram upoštevati te prispevke ko izpolnjujem obrazec M4/M8 ker ure in bruto zneske ne smem?
Ne vem več kaj na naredim, ker sem dobila že nekaj namigov pa so vedno drugačni.
Prosim za pomoč ...... obupana :cry:
bojča
Računovodja
Računovodja

Res nihče ne ve odgovora?

Lp
REZI
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a REZI »

Piše tako: prispevki od vse prejemkov in vseh osnov in nadomestil.jaz bi upoštevala vse plačane.
Kako pa je z neplačanim dopustom-ali se bruto osnova upošteva v brutu ali ne?
JSTHAL
Novinec
Novinec
Kraj: NOVO MESTO

M4/m8

Odgovor Napisal/-a JSTHAL »

nadure preračunaŠ tako, da bruto znesek nadur deliŠ z uram in mnoŽiŠ s 180 zakonsko določenimi nadurami. v osnovo se upoŠteva bruto znesek plač-nadure po obračunu plač+nadure po izračunu=vpis plača pod kolono 8, prispevek se upoŠteva prvoten od vseh obračunanih nadur, kot je bil nakazan. imam vsako leto revizijo m4 in delam tako pa je o.k.

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
JST
bojča
Računovodja
Računovodja

Če prav razumem pri urah ne smem upoštevati število nadur, ki niso dovoljene (torej več kot 180 ur na leto).
Pri prispevkih pa moram zajeti vse prispevke, ki so bili plačani tudi tiste ki so bili plačani od nadur ki po zakonu niso dovoljene.

Lp
liza5
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a liza5 »

Z 28.11.2007 novi zakon o ZDr je napisano da je max.št nadur 170, sem preverila tudi na zpizu in je rekla da je po novem 170 nadur.
Mogoče mi lahko še kdo to potrdi, ker mi je malo čudno da je do 28.11.2007 veljalo 180 nadur potem pa kar naenkrat na koncu leta 170?
liza5
Rihanna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Rihanna »

Po povpraševanju na ZPIZ za kvoto nadur smo dobili povratno informacijo da je za leto 2007 dovoljenih 206 NU (z pisno izjavo delavca, da se strinja z nadurnim delom nad 170 ur).
Odgovori