Prejeti račun študentskega servisa
Moderator: Mirko Zbačnik
Prejeti račun študentskega servisa
Prosim če mi kdo pove, če je pravilno v davčni knjigi vpisan račun študentskega servisa?
Kar je normalno obdavčeno razumem, torej je ok.
Potem je pa tukaj neto znesek za delo, ki je pod 12/oproščeno/ in znesek za zzzs tudi pod 12/oproščeno/.
Vse zneske moram imeti notri, da dobim pravilen skupni znesek računa.
Kaj pa za nas, ki smo račun prejeli pomeni napisano na koncu: V skladu s 36. čl.6. odst.c.točke ZDDV-1, se pavšal zzzs ne všteva v davčno osnovo?
Hvala za pojasnilo.
Kar je normalno obdavčeno razumem, torej je ok.
Potem je pa tukaj neto znesek za delo, ki je pod 12/oproščeno/ in znesek za zzzs tudi pod 12/oproščeno/.
Vse zneske moram imeti notri, da dobim pravilen skupni znesek računa.
Kaj pa za nas, ki smo račun prejeli pomeni napisano na koncu: V skladu s 36. čl.6. odst.c.točke ZDDV-1, se pavšal zzzs ne všteva v davčno osnovo?
Hvala za pojasnilo.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Torej kot vas jaz razumem, ne pišete v davčno knjigo niti računov zavarovalnic....Zakaj po tej logiki/dopis na tej strani, Dursova razlaga zaradi večjega števila vprašanj/ vpisovati bančne obresti in provizije iz izpiskov, ki niso nič obdavčeni?
A mi lahko kakšna osebica odgovori na tole, bolj ko se poglabljam, slabše je.
A mi lahko kakšna osebica odgovori na tole, bolj ko se poglabljam, slabše je.
Lepo vas pozdravljam.
Ja računi zavarovalnic nimajo veze z ZZZS, samo omenila sem različne variante računov.
Provizij tako ali tako ne vpisujem v ddv-o oz. ravnam se po računih in vpisujem, kar je smiselno.
Potrebno bi bilo vpisovate vsak račun, ki ga prejmemo od ddv zavezancev, ne glede na oproščenost itd....To bi bilo najbolj prav.
Lepo se imejte in hvala za mnenje.
Provizij tako ali tako ne vpisujem v ddv-o oz. ravnam se po računih in vpisujem, kar je smiselno.
Potrebno bi bilo vpisovate vsak račun, ki ga prejmemo od ddv zavezancev, ne glede na oproščenost itd....To bi bilo najbolj prav.
Lepo se imejte in hvala za mnenje.
Lepo vas pozdravljam.
Prosim za malo več razlage glede računov štud. servisa
Pozdravljeni,
berem zgornjo temo, ampak ker se s tem prvič srečujem, mi res ni nič jasno. V mesecu juniju smo 1. x prejeli račun štud. servisa za plačilo za neko pisarniško delo. Račun smo normalno plačali, sedaj pa moram narediti trimesečni obračun DDV in v knjigi prejetih računov imam tudi ta račun študenskega servisa (skupaj 481,96 EUR, 400 EUR neto nakazano k študentu).
V knjigi izdanih računov pa se mi izpiše:
Stolpec 8 (vrednost z DDV 68,88 - skupni znesek DDV - koncesijska dajatev + dodatna konc. dajatev)., stolpec 9 - oproščene nabave 413,08 EUR in znesek davka, ki se ga sme odbiti (stolpec 10 in 13) je 11,48 EUR.
Kaj za ta znesek si jaz lahko odbijam DDV?
Kaj pomeni to da se ne vpiše v davčno knjigo prejemek študenta? Potem računa ne zavedeš nikamor? Kaj pa odbitek DDV?
Opravičujem se za vsa ta vprašanja, ampak zadeva mi res ni nič jasna. Rada pa bi malo več vedela konkretno o tem primeru in seveda naredila prav.
Hvala za razumevanje in odgovore.
Lp
Anja
berem zgornjo temo, ampak ker se s tem prvič srečujem, mi res ni nič jasno. V mesecu juniju smo 1. x prejeli račun štud. servisa za plačilo za neko pisarniško delo. Račun smo normalno plačali, sedaj pa moram narediti trimesečni obračun DDV in v knjigi prejetih računov imam tudi ta račun študenskega servisa (skupaj 481,96 EUR, 400 EUR neto nakazano k študentu).
V knjigi izdanih računov pa se mi izpiše:
Stolpec 8 (vrednost z DDV 68,88 - skupni znesek DDV - koncesijska dajatev + dodatna konc. dajatev)., stolpec 9 - oproščene nabave 413,08 EUR in znesek davka, ki se ga sme odbiti (stolpec 10 in 13) je 11,48 EUR.
Kaj za ta znesek si jaz lahko odbijam DDV?
Kaj pomeni to da se ne vpiše v davčno knjigo prejemek študenta? Potem računa ne zavedeš nikamor? Kaj pa odbitek DDV?
Opravičujem se za vsa ta vprašanja, ampak zadeva mi res ni nič jasna. Rada pa bi malo več vedela konkretno o tem primeru in seveda naredila prav.
Hvala za razumevanje in odgovore.
Lp
Anja