strošek 1 mesečnega poslovnega potovanja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
e_1
Začetnik
Začetnik

strošek 1 mesečnega poslovnega potovanja

Odgovor Napisal/-a e_1 »

Recimo, da gre za računalniško podjetje. Del dela outsourcajo v Indijo. Ker želijo imeti stožji nadzor pošlejo tja nekoga za 1 mesec.

Kaj vse se lahko tu šteje kot strošek in kako se knjiži? Kako se recimo prikaže stroške hrane, ki jo ima ta oseba tam? Mora za vsak sendvič spraviti račun :) ? Pa še kup drugih stvari je. Kako prikazati ostale stroške. Recimo če si v kakšnem zakotnem kraju potem za strošek prevoza ne dobiš računa. Vem, malo laično vprašanje, pa vseeno.

Kako se obračunavajo dnevnice, če pa so življenjski stroški v različnih delih sveta različni?

hvala
e_1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a e_1 »

sem nasel http://www.uradni-list.si/1/content?id=49804
zdaj ce sem prav razvidel je dnevnica za Indijo 45$. Toliko dobi oseba, ki je na sluzbenem potovanju v Indiji, pa ne rabi nobenih racunov za dokazilo? V kolikor firma priskrbi recimo hrano, pa se odbija od dnevnice? Sem prav razumel?

Kako pa se dokazuje da je slo za sluzbeno potovanje, ali je recimo dobolj ze pogodba s firmo v kateri poteka outstorucing?

P.S.: Kako si oni razlagajo, da lahko recimo Bolgariji na sluzbenem potovanju zivis s 25€, ce pa je ze hotel 40€? A se da s dodatnimi racuni povecati visino dnevnice?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Dokazuje se na primer s poročilom vodstvu (kar je običajno v nekaterih firmah), dokaz je podpisan nalog za potovanje (odobritev in potrditev), kontakti, opis dela, priloženi hotelski računi, ....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Strošek potovanja je :

Prevoz ( po računu ) letalo., avtobus, vlak, najem avtomobila.
Če imaš avto parkirnine, cestnine, trajekti, takse...
Hotel ( po računu )
Dnevnice ( pokrivajo samo hrano )
Račun za pogostitev poslovnih partnerjev ( reprezentanca )
Odgovori