Delovna doba!

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nisem angel
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

delovna doba

Odgovor Napisal/-a nisem angel »

Zdravo,
zanima me, če se za delovno dobo pri plači upošteva vse kar je priznano v delavski knjižici
- tudi nekaj mesecev,če si bil prijavljen na zavodu za zaposlovanje, kolikor ti pač priznajo in to vpišejo v del.knjigo
- ter tudi leta, ki si si jih sam palčal, v času brezposelnosti.
Mi upoštevamo vse, se pa je delavec zaposlil v drugem podjetju, pa mu del.dobe iz zavoda in samoplačniških let oz mesecev ne upoštevajo.

hvala za odgovore že v naprej in lep pozdrav
Nisemangel :szardi:
drago1955
Začetnik
Začetnik

Delovna doba!

Odgovor Napisal/-a drago1955 »

Zdravo,
zanima me, če se za delovno dobo pri plači upošteva vse kar je priznano v delavski knjižici
- tudi nekaj mesecev,če si bil prijavljen na zavodu za zaposlovanje, kolikor ti pač priznajo in to vpišejo v del.knjigo
- ter tudi leta, ki si si jih sam palčal, v času brezposelnosti.
Mi upoštevamo vse, se pa je delavec zaposlil v drugem podjetju, pa mu del.dobe iz zavoda in samoplačniških let oz mesecev ne upoštevajo.

hvala za odgovore že v naprej in lep pozdrav
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

V našem podjetju upoštevajo dejansko delovno dobo - tista leta, ko si v resnici delal. Upoštevajo se tista leta, ki so vpisana v delovni knjižici spredaj, tista leta, ki pa so vpisana zadaj (zavod za zaposlovanje, CSD-porodniška,...) pa ne.

Tolmačenje : delovna doba je doba, ko si dejansko delal, čeprav pa jaz mislim ,da nismo krivi, če smo morali kdaj iti na zavod za zaposlovanje oz. so nas "dol dali" tik pred porodniško.

Ja, tako je to.
" Je treba delat,..." Adi Smolar :wink:
LP
Odgovori