StroŠki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
novaglavca
Začetnik
Začetnik

StroŠki

Odgovor Napisal/-a novaglavca »

:szardi:

Živji

Zanima me, če dam lahko v stroške tudi material, ki sem ga kupil, da sem opremil delovni prostor že pred odprtjem.

Npr. luči,žarnice, pisarniški material,stikala...

To sem kupoval od novembra 07 naprej in imam račune. Odpru pa sem 1.4.08.
Seveda bi vse to evidentiral v knjigi sklepov.
Če lahko me zanima kako to poknjižim?

Hvala
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Ne. Računi, ki jih lahko daste v stroške morajo vsebovati vaše podatke, se pravi naziv dejavnosti, naslov, če ste zavezanec za DDV tudi DŠ. Pa tudi stroškov iz leta 2007 ne morete upoštevati v 2008.
Lp
DECO
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Gre za stroške, ki so nastali pred registracijo in tako ne morejo imeti teh zahtevanih odatkov. Na osnovi verodostojne listine po mojem lahko te stroške lahko prenesete v dejavnost. Kot je razbrati, gre za opremljanje prosorov, lahko bi bilo to vresnot osnovnega srestva, vrednst materiala, tudi na primer nabavo luči, katere vrednsot b dal kasneje iz zalog v stroške.

A se motim?

Sicer lahko tudi račun iz leta 2007, v kolikor bi podjetje takrat že delovalo evidentiramo v poslovnem letu 2008 prek popravkov rezultatov iz preteklih let. Upoševamo pa ga v davčni bilanci. A to v tem priemru ne pride v poštev. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori