Kolektivna pogodba

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
talci24
Novinec
Novinec

Kolektivna pogodba

Odgovor Napisal/-a talci24 »

Zanima me,kakšno kolektivno pogodbo bi naj imelo podjetje v katerem sem zaposlena,če je podjetje registrirano kot"...Obdelava kovin,trgovina,gostinstvo in storitve d.o.o."?

V moji pogodbi o zaposlitvi ničesar ne piše,pa bi rada vedela kaj piše o povračilu stroškov prevoza na delo.
V pogodbi piše samo,da višina povračila stroškov in njih upravičenost se opredeli s kolektivno pogodbo dejavnosti.

Danes mi je računovodkinja rekla,da imam plačano samo 60% mesečne delavske avtobusne karte,od katere mi odštejejo še nedelje in praznike.
kuhar
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a kuhar »

morda je kaksna osnovna dejavnost podjetja?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

"Danes mi je računovodkinja rekla,da imam plačano samo 60% mesečne delavske avtobusne karte,od katere mi odštejejo še nedelje in praznike."

Že to mi ni šlo v glavo, da se ne prizna mesečne v celoti - pa se je celo z novim usklajevanjem KP zmanjšal "izplen" s 70% na 60%.

Ampak da od tako okleščene mesečne še odbijajo nedelje in praznike - to pa res ne more biti tako predpisano, ampak mi diši po samovolji???

Ima kdo kaj več vpogleda? lp
kuhar
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a kuhar »

mesecna vozovnica je mesecna in tako tudi nizja kot ce bi kupovali dnevno - cca bi jih potrebovali 25x2 mesecno in sem siguren da stane mesecna ceneje.
morda anonimno pisite inspektorju za delo pa bo stvar hitro urejena...
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Kp, ki naj bi jo spoštovalo vaše podjetje, je odvisna od katere dejavnosti doseže večje prihodke: bodisi od obdelave kovin, trgovine, gostinstva ali opravljanja storitev? To ugotovita lastnik podjetja in računovodja! Po uredbi, je delodajalec dolžan izplačati delavcu za prevoz na delo najmanj 60% cene mesečne vozovnice, katero delavec uporablja za prevoz na delo in iz dela. Če delavec ne uporablja javnega prevoza, oz. se v službo pelje s svojim osebnim avtom, se izplača delavcu nadomestilo v višini 0,15 € na 1/km razdalje med najbližim postajališčem in običajnim prebivališčem, če je to oddaljeno več kot 1 km od najbližjega postajališča.
Menim, da ni prav, da vam soboste, nedelje in praznike odštevajo pri obračunu prevoza, če ste na te dneve delali - sicer, res "diši" vse po samovolji odgovorne osebe podjetja oz. lastnika, tako, kot je komentiral že moj predhodnik. Lp - TITA
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

"Menim, da ni prav, da vam soboste, nedelje in praznike odštevajo pri obračunu prevoza, če ste na te dneve delali - sicer, res "diši" vse po samovolji odgovorne osebe podjetja oz. lastnika, tako, kot je komentiral že moj predhodnik. Lp - TITA"

Se ne strinjam s pogojem : "če ste na te dneve delali". Mesečna je najcenejša oblika prevoza ravno zaradi tega, ker je nakup "v paketu" in ni smiselno potem to preračunavati na dneve. lp
casper
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a casper »

ali ima lahko podjetje 2 kolektivni pogodbi
za trgovino in proizvodnjo posebej
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
Odgovori