Polovičen delovni čas
Moderator: Mirko Zbačnik
Polovičen delovni čas
Če delavka izkoristi pravico do polovičnega delovnega časa do 3 leta otrokove starosti, kako je s tem?? Delodajalec ji plača 4 ure, kaj pa ostale 4 ure, ji plača socialno?? Kje bi lahko o tem kaj več prebrala oz.izvedela??
Prosim za informacijo..
lp
Prosim za informacijo..
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Slovan, najlepša hvala.
Torej, delodajalec plača dejansko delovno obveznost( tj. 4 ure na dan), država, pa ji plača samo prispevke do polne delovne obveznosti. Ostale 4 ure pa so neplačane. Razumem prav??
lp
Torej, delodajalec plača dejansko delovno obveznost( tj. 4 ure na dan), država, pa ji plača samo prispevke do polne delovne obveznosti. Ostale 4 ure pa so neplačane. Razumem prav??
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
Odpovedi delovnega razmerja zaradi krajšega delovnega časa ne more biti. Mora pa delavka skleniti novo pogodbo o zaposlitvi, iz katere je razvidno, da dela skrajšan delovni čas zaradi starševsa (koliko ur na teden, do kdaj koristi pravico itd.). Podpisana pogodba je tudi priloga k zahtevi CSD-ju o plačilu prispevkov od preostalih ur do polnega delovnega časa.
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kar bi bilo hudo, hodo, hudo........slovan napisal/-a: (npr. bi bilo premalo denarja za Patrio!!!??).LP
Bodimo realni
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Regres za zaposlenko, ki je zaposlena za 4 ure na podlagi
Zaposlenka je zaposlena pri nas z aštiri ure na podlagi Zakona o starševkem varstvu in družinskih prejemkih.
Na enem izmed forumov sem zasledila, da je zaposlenka upravičena do celotne višine regresa, ki ji ga mora izplačati delodajalec, čeprav je pri njem zaposlena samo štiri ure.
Zanima me podlaga za zgornjo trditev in ali je to v celotno davčno priznan strošek za firmo.
Hvala za odgovore in prijeten vikend vsem.
Na enem izmed forumov sem zasledila, da je zaposlenka upravičena do celotne višine regresa, ki ji ga mora izplačati delodajalec, čeprav je pri njem zaposlena samo štiri ure.
Zanima me podlaga za zgornjo trditev in ali je to v celotno davčno priznan strošek za firmo.
Hvala za odgovore in prijeten vikend vsem.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: