Sem brezposlena oseba prijavljena na zavodu za zaposlovanje in se mi izteka nadomestilo. Ker sem težje zaposljiv (leta), mi na zavodu predlagajo da odprem s.p.
Pa imam pomisleke:
kaj če mi ne bo šlo?
Ali lahko s.p. zaprem?
Ali mi po tem po enem letu lahko pripada nadomestilo?
Hvala za vaše odgovore, ampak res ne vem kaj naj naredim, službe nikakor ne dobim, tako da je to skoraj zadnja možnost.
Težje zaposljiva oseba in registracija s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Težje zaposljiva oseba in registracija s.p.
Nam et ipsa scientia potestas est. -- "Tudi samo znanje je moč." 
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Priznam, da je odločitev težka, a morda za vas edina sprejemliva. S tem vprašanjem se ne ubadate le vi, pač pa se srečuje z njimi sleherni izmed nas, ki smo že nekako "splavali". Mogoče je ravno vaša "slabost" pri zaposlitvi tu prednsot. Nismo (žal) še doumeli, da so izkušnje in s tem pridobljeno znanje vrednota.
Zavedajte se svojega znanja, bodite samozavestni, izkorsistite znanstva... .
Vaše stranke so lahko tudi vaši "morebitni" delodajalci, ki bodo z vami, kot s.p. lažje sklenili pogodbo, kot pa vas redno zaposlili. Le to pazite, da se na tak način ne "zapolite" le pri enem delodajalcu.
Povprašajte na zavodu, če so mooče subvencije za samozaposlitev, kako jih pridobite..... . Nadalje povprašajte vašo svetovalko na zavodu še kako če ne gre, možnosti potem, ali je obstaja možnost izobraževanja.... .
Korak v "samostojnost" je težak, a ste malce bolj svobodni, odvisni od samega sebe, samoorganiziranosit, nihče vam ne skače po glavi, razen stranka, s katero imata sedaj enakovrednejši odnos.
Izkoristite o vašo možnost v najboljši meri.
Zavedajte se svojega znanja, bodite samozavestni, izkorsistite znanstva... .
Vaše stranke so lahko tudi vaši "morebitni" delodajalci, ki bodo z vami, kot s.p. lažje sklenili pogodbo, kot pa vas redno zaposlili. Le to pazite, da se na tak način ne "zapolite" le pri enem delodajalcu.
Povprašajte na zavodu, če so mooče subvencije za samozaposlitev, kako jih pridobite..... . Nadalje povprašajte vašo svetovalko na zavodu še kako če ne gre, možnosti potem, ali je obstaja možnost izobraževanja.... .
Korak v "samostojnost" je težak, a ste malce bolj svobodni, odvisni od samega sebe, samoorganiziranosit, nihče vam ne skače po glavi, razen stranka, s katero imata sedaj enakovrednejši odnos.
Izkoristite o vašo možnost v najboljši meri.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko