Davčna kontrola

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hajamoto
Novinec
Novinec
Kraj: Kranj

Davčna kontrola

Odgovor Napisal/-a hajamoto »

Najavljeno imam davčno, in sicer pregled DDV-ja. :evil: Kakšne so kaj vaše izkušnje? :roll: Ali je pravilnik o računovodstvu obvezen :?:
RETIM
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a RETIM »

S kakšno dejavnostjo pa se ukvarjate?
anba
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a anba »

Če imate kontrolo DDV-ja je po mojih izkušnjah potrebno imeti pravilno knjigo DDV, računi morajo biti zajeti v pravilnem časovnem obdobju.

Pravilnik o računovodstvu tu ne igra vloge. To je bolj pomembno v primeru kontrole Davka od dohodka.

Pa ne pozabite na ostale, ki nas čaka podobno, da boste izkušnje po tem delili z nami.

Pa veliko sreče - včasih je tudi ta potrebna, ne samo znanje in delo.
RETIM
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a RETIM »

Jaz sem vprašala s katero dejavnostjo se ukvarjate zaradi tega ker v gostinstvu in trgovinah na drobno prejerjajo račune iz blagajn, ki so jih kupci prejeli in poslali na nagradno igro oziroma blagajniške račune iz gostinskih obratov, ki so jih inšpektorji na skrito slikali z mobilnimi telefoni (to pišejo tudi po časopisih)... Te račune potem preverijo na kontrolnem traku in preverijo ali ste jih knjižili med prihodke in ali ste pravilno obračunali ddv. Take izkušnje ima tudi moja kolegica, ki so preverjali prihodke in ddv za 3 mesece v letu.

Seveda pa ima vsaka dejavnost različno vrsto pregleda.

Srečno.

Lp
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Jaz sem imela kontrolo ddv za eno stranko za celo leto 2007, ker ddv ni plačeval. Odnesli so vse prejete in izdane račune, knjige IR in PR ter Obr.DDV-a. Nisu zahtevali pravilnika o računovodstvo, ker to nima nikakršne veze z ddv. Jaz jih lahko pohvalim, saj so bili zelo prijazni. Brez strahu, s tem se bomo srečevali kar naprej. lp
hajamoto
Novinec
Novinec
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a hajamoto »

Prišli so. Prijazni. Iščejo slamnate firme, kar naj bi tudi našli. Sedaj bomo morali, po tolmačenju davčne, še enkrat plačati DDV. Ali res?
Spela Marela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Spela Marela »

Da, res je.

v primeru poslovanja s slamnatimi podjetji, ki so izginila, preden bi državi plačala nastalo preplačilo z naslova DDV, pade kazen tudi na podjetje, kot je vaš primer. Namreč EU predvideva, da naj bi vedeli, da poslujemo s slamnatim podjetjem. Tako se je DDV neupravičeno uveljavljal.

Žal. Ni fer.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

"Namreč EU predvideva, da naj bi vedeli, da poslujemo s slamnatim podjetjem. "

Vedeli oz. bi morali vedeti glede na okoliščine poslovanja te firme. Preverite kriterije! lp
Spela Marela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Spela Marela »

Odgovori