Višina prevoznih storitev - je omejitev ali ne ?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vp
Nov član
Nov član

Višina prevoznih storitev - je omejitev ali ne ?

Odgovor Napisal/-a vp »

zdravo,

prosim pomagajte, zanima me ali za prevozne storitve obstajajo kakšne omejitve ? Dobili smo namreč račun za nek izdelek, ki so nam ga naredili in so nam zraven zaračunali še prevoz. Kolikor vem je bilo opravljenih cca 50 km, zaračunana pa je bila samo postavka 1 kom 60 €. Skoraj me je kap. Ali bi moralui navesti km in vrednost km ali je to ok, ker imam namen zavrniti račun.

Hvala, vp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne vem za kakšen izdelek gre, s čim je bil prevoz opravljen. A navadno je tako, da če vam prodajalec ponudi prevoz, ima verjeno tudi cenik prevoznih storitev, s katerm se seznanite še pred sklenitvijo posla.

Obstaja možnost, da si prevoz organizirate sami, ali vam ga preskrbi prodajalec.Lahko malce pobrskate po internetu, kakšne so cene prevoznih storitev, lahko povprašete kakšno prevozno firmo o cenah podobnih prevozov, nato primerjate... .

Drugače pa menim, da takko kot cene izdelka, kroji trg tudi cene storitev, ki so povezane s posom. Nekateri prodajalci prevoza (direktno!) ne zaračunajo, nekateri imajo omejitev razdalje... Skratka, odvisno od politike prodaje podjetja.

Nimam ravno veliko, oziroma nimam konkretnih izkušenj s stroki prevoza, a kljub emu vam svetujem, da zahtevajte njihov cenik. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Če gre za prevoz z večjim tovornjakom je cena čisto normalna. Cena na km = 1.2 - na kilometer, ker verjetno vklučuje tudi morebitne cestnine.
Če dobavitelj nima lastnega prevoza in ga je moral najeti pa je cena sploh normalna.

Na računu pa pa prikaz sploh ni pomemben. Lahko piše kilometri x cena, lahko piše samo skupni znesek , lahko celo % od vrednosti blaga. Vse je odvisno od dogovora.
vp
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a vp »

Hvala vam za pomoč. Pri mizarju smo naročili omaro, katero je sakm tudi naredil. Za prevoz se posebej nismo dogovarjali, ker mi je bilo logično, da jo bomo na naslov tudi dobili in da je vse v ceni. Cestnine na tem področju prevoza ni, jo je pa pripeljal s svojim kombijem, drugače pa je registriran kot s.p. Če bi vedela, da je prevoz tako drag, bi jo nesla raje peš.

vp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Odvisno kako ste se dogovorili. v poslovnem svetu imamo zato posebne oznake na ponudbah, ki pomenijo prevzem robe.

Predivedevam , da gre za privar naročilo in, da ni bilo pisne ponudbe na kateri bi bilo to potrebno specificirati.

Jaz bi se na vašem mestu pritožila. Škoditi ne more.
Odgovori