Priloga 7 - Podatki s plačilnih list za zaposlene pri zasebn
Moderator: Mirko Zbačnik
Priloga 7 - Podatki s plačilnih list za zaposlene pri zasebn
Ali pravilno razmišljam, da je Prilogo 7 - Podatki s plačilnih list za zaposlene pri zasebnikih, ki so potrebni za izračun in nadzor pravilnosti izračuna davčnega odtegljaja, potrebno oddajati po 1.7.2008? To prilogo sem našla pod podatke za plačo za maj 2008 na računovodja.com?
Tudi jaz pošiljam plačilno listo zaposlenih pri s.p.-jih.
Zanima me pa sledeča dilema na to temo.
Tudi sama sem opazila pred kratkim, da za zasebnika ne oddajam formuliran obrazec, temveč obrazec, ki je nekoliko drugačen od predpisanega, vendar ima vse potrebne podatke. Vprašala sem na DURS, kako je s tem, ali je potrebno oddajati predpisane obrazce ali ga lahko oblikuješ sam in mi je odgovorila, da je potrebno oddajati formuliran obrazec. Ko sem ji povedala, da jaz ne oddajam formuliranega mi je odgovorila, da ne kontrolirajo vsakega posebej, skratka izgovori.
Tudi prejšnji primer je podoben. Kakšne so vaše izkušnje z obrazci oziroma ali oddajate prilogo 7 ali plačilne liste? Ali so kakšne kazni v tem primeru? Referentke pravijo, da je potrebno oddajati pravilne obrazce, vendar nimajo časa vsega kontrolirati. Včasih se pojavijo kontrole za nazaj, ki te samo udarijo po žepu.
Upam, da nisem preveč padla v razmišljanje, vendar me to resnično jezi in me zanimajo vaše izkušnje.
Zanima me pa sledeča dilema na to temo.
Tudi sama sem opazila pred kratkim, da za zasebnika ne oddajam formuliran obrazec, temveč obrazec, ki je nekoliko drugačen od predpisanega, vendar ima vse potrebne podatke. Vprašala sem na DURS, kako je s tem, ali je potrebno oddajati predpisane obrazce ali ga lahko oblikuješ sam in mi je odgovorila, da je potrebno oddajati formuliran obrazec. Ko sem ji povedala, da jaz ne oddajam formuliranega mi je odgovorila, da ne kontrolirajo vsakega posebej, skratka izgovori.
Tudi prejšnji primer je podoben. Kakšne so vaše izkušnje z obrazci oziroma ali oddajate prilogo 7 ali plačilne liste? Ali so kakšne kazni v tem primeru? Referentke pravijo, da je potrebno oddajati pravilne obrazce, vendar nimajo časa vsega kontrolirati. Včasih se pojavijo kontrole za nazaj, ki te samo udarijo po žepu.
Upam, da nisem preveč padla v razmišljanje, vendar me to resnično jezi in me zanimajo vaše izkušnje.
za zaposlene pri s.p. ju je potrebno oddati na durs kar malo več obrazcev:
1. Podatki iz plačilnih list za zaposlene pri zasebnikih, ki so potrbni za izračun in nadzor pravilnosti izračuna davčnega odtegljaja (podoben REK-1, vendar ni enak ! )
2. Izplačilna lista za zaposlene pri zasebnih delodajalcih
3. Obračun davka na izplačane plače - zbirnik za vse delavce skupaj
4. Obračun plač - prav tako zbirnik za vse delavce skupaj.
program, ki ga uporabljam, mi to avtomatsko vrže ven in na dursu ni nikdar problemov.
1. Podatki iz plačilnih list za zaposlene pri zasebnikih, ki so potrbni za izračun in nadzor pravilnosti izračuna davčnega odtegljaja (podoben REK-1, vendar ni enak ! )
2. Izplačilna lista za zaposlene pri zasebnih delodajalcih
3. Obračun davka na izplačane plače - zbirnik za vse delavce skupaj
4. Obračun plač - prav tako zbirnik za vse delavce skupaj.
program, ki ga uporabljam, mi to avtomatsko vrže ven in na dursu ni nikdar problemov.
moj program mi nudi:
- prilogo 7 - za vsakega posameznega delavca
- obračun davka na plače - za vse plače skupaj
- rek1 - tukaj so vse plače skupaj
+ morebitna kopija bolniške.
jaz pošiljam tole na davčno in tudi nimam problemov.
saj so pa ja prijazna davčna
- verjetno ne bodo pošiljali kazni, če pa podatke dobijo, mogoče samo na obrazcih, ki se malo drugače imenujejo...
birsa - če prav razumem, sta pri tebi ena in dve enaki - za posameznega delavca "izplačilna lista" - s to razliko, da je na izplačilni listi več podatkov - malica, prevoz na delo, ... kar na prilogi 7 ni.
obračun davka na izplačane plače in REK1 pa mora oddajati tako sp kot d.o.o., pa verjetno še kaka druga drugače imenovana ustanova, ki izplačuje dohodek fizičnim osebam.
- prilogo 7 - za vsakega posameznega delavca
- obračun davka na plače - za vse plače skupaj
- rek1 - tukaj so vse plače skupaj
+ morebitna kopija bolniške.
jaz pošiljam tole na davčno in tudi nimam problemov.
saj so pa ja prijazna davčna
birsa - če prav razumem, sta pri tebi ena in dve enaki - za posameznega delavca "izplačilna lista" - s to razliko, da je na izplačilni listi več podatkov - malica, prevoz na delo, ... kar na prilogi 7 ni.
obračun davka na izplačane plače in REK1 pa mora oddajati tako sp kot d.o.o., pa verjetno še kaka druga drugače imenovana ustanova, ki izplačuje dohodek fizičnim osebam.
REK-1 s.p.-ji ne oddajamo. Obrazec pod zgoraj zapisano točko 1. je namesto njega. Je podoben Rek-1, vendar so postavke v drugem vrstnem redu. Je pa res, da durs ne komplicira (vsaj v Novi Gorici ne), če so cifre pravilno zapisane. Pravijo, da podatke ročno prepišejo v svoje programe za obdelavo podatkov (enkrat sem jim dostavil obrazec z med sabo zamenjanimi vrsticami, pa so pravilno vnesli).
Vsi približno enako, pa vendarle različno.
Tudi sama sem vprašala na DURS pa so rekli, da je zaenkrat važno samo to, da dobijo potrebne podatke - govorim za Kranj.
Mislim pa, da bo z e-davki to poenoteno.
Ali imate že programsko vključene novosti za plače, ki začnejo veljati s 1.7.2008? Ali ste že stestirali?
Upam, da nam to ne bo prineslo novih preglavic, seveda pa začetniške napake in popravki sigurno bodo.
Uspešen delovni teden vsem skupaj in hvala za mnenja.
Tudi sama sem vprašala na DURS pa so rekli, da je zaenkrat važno samo to, da dobijo potrebne podatke - govorim za Kranj.
Mislim pa, da bo z e-davki to poenoteno.
Ali imate že programsko vključene novosti za plače, ki začnejo veljati s 1.7.2008? Ali ste že stestirali?
Upam, da nam to ne bo prineslo novih preglavic, seveda pa začetniške napake in popravki sigurno bodo.
Uspešen delovni teden vsem skupaj in hvala za mnenja.