povišanje plač - nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
SINONIM
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

povišanje plač - nujno

Odgovor Napisal/-a SINONIM »

Pri nas imamo delavce v pogodbah razporejene v tarifne razrede in znotraj tarifnih razredov še v določen plačilni razred.

Glede na to, da imamo že tako ali tako večje plače kot pa je določeno v kolektivni pogodbi, ki je bila sprejeta 30.5.2008 in v kolektivni pogodbi iz naše dejavnosti me zanima ali moramo zvišati plače za 5,2 % in avgusta še za 3,9%?

Če bi bil seveda direktor podjetja za zvišanje bi to zvišanje tudi naredili.
blazina
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a blazina »

Tudi pri nas je tako, precej višje plače, pa me zanima kako je z nami
KOS
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a KOS »

Kaj pa v primeru da naši delavci dobijo vsi minimalno plačo 566,53, ali je tudi potrebna kaka uskladitev, ali gre to le v primeru ko delavce razvrščate v tarifne razrede?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Odvisno, zakaj bi vsem dali minimalno plačo. Če gre le za delno plačilo plač, ko bi razliko nakazali kasneje ne vidim ovir. Mogoče je potrebno soglasje delavcev, zaradi boljšega miru.

če gre pa za znižanje plače na raven minimalne, je pa to poseg v pogodbo o zaposlitvi, ki potrebuje tehtno obrazložitev in pravilen postoek. Šlo bi za odpoved pogodbe s ponudbo nove. ker bi nova pogodba ponujala manjšo plačo kot prejšnja, se smatra, da ima ponujena pogodba slabše pogoje in delavcem pripada ob odpovedi stare ocpravnina.

Znižanje plače je pogojeno le s premestitvijo na manj zahtevno delo skadno z ZDR ki lahko prinaša določene posledice. :spomezik: Kar tako, enostrasnko tega ni mogoče sprejeti. Pogodbo sta podpisali dve osebi in ravno tako jo spreminjata.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
KOS
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a KOS »

Naši delavci že od začetka prejemajo minimalno plačo, tako smo določili z pogodbo o zaposlitvi. Po novi uredbi sem mislil da sedaj vsem pripadajo odstotki povišanja plače zaradi inflacije in ne samo tistim ob premestitvi na drugo manj zahtevno delovno mesto.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kaže, da nisem sledil odgovorom; odgovarjal sem kot da SINONIM sprašuje o izplačilu minimalnih plač.
:sjezen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
KOS
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a KOS »

Še vedno ne vem kako ravnati v primeru če so se delavcem plače iz leta 2007 do leta 2008 povečevale le takrat ko se je spremenila min. plača. In kako sedaj izračunamo recimo bruto plačo delavcu, ki jo je imel za mesec APRIL 566.53? Ali ta znesek povečamo za 5,2%?

Ker naj bi vsi ostali členi uredbe veljali šele po objavi v uradnem listu, 7. in 8. člrn pa po podpisu te pogodbe, tako da moram upoštevati spremembe že za mesec MAJ, zato prosim za obrazložitev.
SINONIM
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a SINONIM »

Pri nas imamo že sedaj večje plače kot pa jih določa kolektivna pogodba iz dejavnosti in nova kolektivna pogodba, ki je bila sprejeta 30.5.2008.

Sprašujem ali je potrebno nam dvigniti plače ali ne?
mojči
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mojči »

Jaz sem mnenja, da ni potrebno. Pri nas smo plače povišali že za mesec marec za več kot 5,2% in mislim ,da ponovnega povišanja ne rabimo upoštevati. Prosim, da me popravite, če napačno razmišljam!
Odgovori