Tema olajšav glede kombiniranega vozila je dodobra obdelana.[:)] DURS res v praksi dela tako, da za ta vozila ne priznava olajšave, kar je v nasprotju z zakonom. [}:)]Zato smo se odločili, da bomo nabavili tovorno vozilo in ga enostavno dali predelati v kombinirano, za kar bomo plačali 180.000,00 sit, kar pa bomo takoj dobili nazaj (še več) ko bomo lahko poračunali DDV, pa še nato pri servisih, gorivu itd...[:D] Sedaj se mi poraja le še eno vprašanje. Ima mogoče kdo izkušnje, da so brdavsi zavrgli nabavo takšnega vozila zaradi vrte dejavnosti? Pri nas se lahko zgodi tudi to, ne? Registriranih imamo več dejavnosti, med drugim računovodske storitve, snemalni studio, ... Kaj pravite iz izkušenj. Smo ''popoldanski'' s.p., zaenkrat nezavezanec, ampak če bo šlo tako kot vse skupaj kaže, se bomo pač registrirali kot zavezanec, ne.[:(!]
EDITA
spet vozilo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
editaGOLOB
- Novinec

- Kraj: Slovenia
Edita, hitro pozabljaš slabe izkušnje: ko bodo potrebovali denar za regres za milijon državnih uslužbencev, bodo iskali dlako v jajcu tako dolgo, da bodo našli vsaj senco od dlake. In glede na to, da se nam obeta veeeelik proračunski primankljaj (počakaj, da bodo volitve mimo...), se bojim, da bodo spet izkoristili nedoslednosti v zakonih, ki so jih sami spesnili, in lop, udri po tistih, ki pošteno delajo, o poštenem zaslužku pa lahko samo sanjajo. Nasvet, ki se ga skušam sama držati (pa mi ne ratuje najbolje): ostati dovolj mala firma, da ne postaneš zanimiv za lešinarje...
Matina ima po moje čisto prav - težko boš dokazala, da potrebuješ tovorni avto za obisk pri stranki z namenom podpisa dokumentov.
Mincek
Matina ima po moje čisto prav - težko boš dokazala, da potrebuješ tovorni avto za obisk pri stranki z namenom podpisa dokumentov.
Mincek
-
editaGOLOB
- Novinec

- Kraj: Slovenia
Za dejavnosti, ki jih navajate boste zelo, zelo težko dokazali, da rabite tovorni avto. Kar se pa tiče priznanih stroškov. Voditi morate km (iz izkušenj vam povem, da zelo gledajo km in relacije), če se ne bo ujemalo (70 %) mora biti uporabljene km za službene namene, potem mi verjemite, bo velik "hec". Zato dobro premislite, ko se odločate, kaj boste naredili.
zoa
zoa