Digitalna povratnica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Digitalna povratnica

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Kako se znajdete v "hieroglifih", ki so navedeni v povratnici, ko npr. oddate podatke v e-davkih? Ne vidim niti to, da je bil oddan obrazec ddv-o.Kako se odpre, da prideš do "normalnega" besedila?
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
20RUPELOD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a 20RUPELOD »

Mene pa zanima, v kakšni obliki je potrebno shranjevat digitalne povratnice; v elektronski ali tudi v pisni?
Lep dan, Monika.
mate2
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mate2 »

Ko se obrazec odda, se vam izpiše "Obrazec je uspešno oddan". Digitalne povratnice si sprintane shranjujte in ne skrbite o teh hieroglifih. Takšna je pač ta povratnica. Priporočam pa, da si oddan obrazec date v pdf in si ga shranite ali sprintate.

Na prvi strani e-davki imate vidne zadnje tri oddane obrazce. V kolikor želite arhiv še za nazaj, kliknete na arhiv in vnesete podatke, ki jih iščete (po datumu ali vrsti obrazcu). Če kliknete na obrazec boste v levem zgornjem kotu videli kdaj je bil oddan.

lep pozdrav
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Hvala vam Mate2 za pametno svetovanje. Preveč poglabljanja v podrobnosti se res ne splača. Taka je povratnica in konec. Ampak jaz sem res v začetku celo mislila, da se mi je računalnik pokvaril, predvsem zaradi "zvoka" pri shratnitvi le-tega, ha.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Odgovori