KAZENSKA OVADBA
Moderator: Mirko Zbačnik
Ja samo glede na to, da je nekaj plačal in glede na to, da že teče izvršilni postopek ter celo pravdni postopek, bo tožilstvo enostavno reklo, da je to civilna zadeva in ne kazenska in bo ovadbo zavrglo oz. po mojih izkušnjah jo celo ne bo sprejelo. Da lahko vložiš ovadbo in da jo policisti sploh sprejmejo oz. tožilstvo, moraš v prvi meri dokazati, da je še nekaj upnikov, ki jih je po domače povedano "nat ....". Potem pa jo sprejmejo oz. jo lahko vložiš.
Smisel ovadbe je v tem, da mu nato sodišče, če je seveda spoznan za krivega, določi pogojno obsodbo ter stransko kazen povrnitev zneska, ki ga je dolžan vrniti v določenem roku, ker se v nasprotnem primeru pogojna obsodba prekliče. Glede na to, da nima nič in, da je dolg velik, je vprašanje kaj bi naredil. Ampak seveda to govorim v primeru, da bi sploh ovadba šla skoz. Jaz sama sem z ovadbo poskušala 2 x, nikoli mi ni šla skoz goljufija - obakrat so me zavrnili z besedami, da je to civilna zadeva. Seveda pa nisem vedela, ali ima ta človek še kaj istega masla na glavi. V prvi meri moraš pridobit podatke, ali je še veliko takšnih upnikov kot si sam.
Kar se tiče "črnogorcev" pa spet iz lastnih izkušenj povem, da je na koncu prišlo tako ven, da je bil ta, ki je šel terjat denar obsojen za kaznivo dejanje - da si je vzel pravico, katero ima samo sodišče in policija - 4 mesece pogojno, povrnitev stroškov 100.000,00 SIT in seveda ker je prišlo tudi do majhnega prerivanja in seveda razbite arkade, je moral še plačasti 1.000.000 SIT za poškodbe in strah.
Tako, da NAJI, kot sem rekla, počakajte sodbo in na pokojnino, upam, da bo večja od 83.000,00 SIT, 10 let je časa, da preverjate, če kaj ima. Po 10. letih pa izvršba ni več možna. SREČNO
Smisel ovadbe je v tem, da mu nato sodišče, če je seveda spoznan za krivega, določi pogojno obsodbo ter stransko kazen povrnitev zneska, ki ga je dolžan vrniti v določenem roku, ker se v nasprotnem primeru pogojna obsodba prekliče. Glede na to, da nima nič in, da je dolg velik, je vprašanje kaj bi naredil. Ampak seveda to govorim v primeru, da bi sploh ovadba šla skoz. Jaz sama sem z ovadbo poskušala 2 x, nikoli mi ni šla skoz goljufija - obakrat so me zavrnili z besedami, da je to civilna zadeva. Seveda pa nisem vedela, ali ima ta človek še kaj istega masla na glavi. V prvi meri moraš pridobit podatke, ali je še veliko takšnih upnikov kot si sam.
Kar se tiče "črnogorcev" pa spet iz lastnih izkušenj povem, da je na koncu prišlo tako ven, da je bil ta, ki je šel terjat denar obsojen za kaznivo dejanje - da si je vzel pravico, katero ima samo sodišče in policija - 4 mesece pogojno, povrnitev stroškov 100.000,00 SIT in seveda ker je prišlo tudi do majhnega prerivanja in seveda razbite arkade, je moral še plačasti 1.000.000 SIT za poškodbe in strah.
Tako, da NAJI, kot sem rekla, počakajte sodbo in na pokojnino, upam, da bo večja od 83.000,00 SIT, 10 let je časa, da preverjate, če kaj ima. Po 10. letih pa izvršba ni več možna. SREČNO
Tisdno, hvala za pojasnilo.Še vedno nismo zamenjali odvetnice, katera se obnaša zelo čudno, mislite, da je še čas? Ko sem jo klicala, kdaj pridem na
razgovor, da se pripravimo in sem jo vprašala če prinesem s sabo kakšne
dokumente, pa mi je rekla naj ne nosim nobenih dokumentov, ona pa tudi
nima ničesar, saj mi je skoraj vse vrnila, razen faktur. Kaj ne rabi odvetnik
čimveč dokazil??? Ali moramo to sami pripraviti in prinesti na sodišče?
lp,Naji
razgovor, da se pripravimo in sem jo vprašala če prinesem s sabo kakšne
dokumente, pa mi je rekla naj ne nosim nobenih dokumentov, ona pa tudi
nima ničesar, saj mi je skoraj vse vrnila, razen faktur. Kaj ne rabi odvetnik
čimveč dokazil??? Ali moramo to sami pripraviti in prinesti na sodišče?
lp,Naji
Če je to prva obravnava, potem lahko samo na tej obravnavi se reče prvi predlagate vsa dejstva in predložite vse dokaze, kasneje niso možna. Tako, da res mi je malce čudno obnašanje vaše odvetnice. Res je, da ne morem rečt, kaj vse je ona že predložila na sodišče, mogoče je res dala že vse dokumente, če pa veste, da jih ni dala, potem jih seveda morate nujno predložiti na tej obravnavi. Vendar to bi morala naredit odvetnica. Seveda pa bi se tudi morala z vami o zadevi pogovoriti ter vas opozoriti na morebitne pasti. Tako da v kolikor boste ugotovili, da odvetnica ne naredi za vas vse potrebno, potem je skrajni čas da jo zamenjate in to čim prej, saj se mora novi odvetnik z zadevo seznaniti in jo preštudirati, če vas hoče kvalitetno zastopati.
V sredo gremo na sodišče, odvetnica je predlagala, da sem prisotna tudi jaz, s pojasnilom, da vem jaz največ o tej zadevi. Tudi tokrat j rekla, da ni potrebno nikakršnih dokumentov več, saj je dovolj dokument na katerem je gospod lastnoročno napisal dinamiko odplačevanja in, da bo poravnal tudi obresti.Jaz bi pa vseeno nesla s sabo čimveč dokumentov. Kaj predlagate?
Ali je še kaj takaga na kar je potrebno bit pozoren na zaslišanju?
Lep dan,Naji
Ali je še kaj takaga na kar je potrebno bit pozoren na zaslišanju?
Lep dan,Naji