plača

Moderator: Mirko Zbačnik

VenT
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a VenT »

Točno tako!!! Se strijam!
Mene je kot delavko SRAM prosit za vsaj delno izplačilo ali plače ali regresa SVOJEGA ZASLUŽENEGA DENARJA. ... seveda bom doma čez praznike.

Če to nebi bilo mogoče naredit, delavci tudi nebi "tečnarli oz. težili".
p.s. delodajalec mi ne PODARI DENARJA ampak TRDO DELAM ZANJ in če mi neke izvedljive prošnje ne more odobrit, ....

Gospa delodajalka, ko je napisala, da se delavci borijo za nevem kake pravice, ki jim niti ne pripadajo...
Če ne drugače, bo pač več protestov, pa nam bodo pridale!ž

Pa lep, lep vikend
doris
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a doris »

Če bi šlo za delavce ki imajo družino ne bi nič rekla ampak vprašali so tisti ki imajo okrog 25.let in so sami in živijo pri starših in plače im sploh niso minimalne ampak nekje povprečne
VenT
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a VenT »

Stari okoli 25 živijo doma...ne se hecat! :twisted: ?
Ja kje pa?!?!? :sjezen:

ej, saj nima smisla... :sbolan:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nima sesmisla prepirat, gre pa vsekakor za kočljivo temo. V kolikor toliko slabih odnostih, vam te prošnje lahko v prihodnosti zagrenijo življenje. Potrebna je polna mera strpnosti in razumevanja na obeh straneh.

S strani delavec je potrebno realno ocenit (res realno), ali je to res potrebno, kajti prej ko slej bo tu nalsednji meec, ki bo v primeru izplačila sedaj nekoliko daljši. Ali ste pripravljeni nositi te posledice?

Glede delodajalcev pa, do katere mere popuščati. Stojimo namreč na zelo tankem ledu. Navsezadnje delavci že nekaj časa vedo, da bodo tu prazniki. Poglejmo malce naprej, tu je poletje, konec šole, ... Zadeve lahko tudi delavcem ujidejo iz rok.

Ali RES obstaja razlog?

Tudi pri nas se pojavlja "italjanski sindrom", ko otroci živijo pri starših tudi do 30. in 40. leta. Pa ne zato, ker bi to hoteli (res da jim to tudi ugaja), pač pa zato, ker nimajo možnosti zaživeti na svojem!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Tu je odprtih več tem iz ene, pa bom podal svoje mnenje na vsako:
1. Pač delavcu izplačate akontacijo plače in potem poračunate pri plači. To je za računovodstvo več dela in je razumljivo, da se raje izognite temu, če lahko. Je pa vseeno zakaj delavec potrebuje denar, on vas je pač prosil za uslugo. Na vas je pa da se odločite kakšno politiko želite imeti v podjetju.

2. Kar se tiče razmerja delavec-delodajalec. To sta dve strani, ki vsaka vleče na svojo stran. Delavec bi čim več denarja za čim manja dela in obratno delodajalec. Ponavadi se ustvari eno zdravo ravnotežje med interesi. Vedno večkrat pa se pojavljajo anomalije v eno ali drugo stran. V takih primerih pa se ponavadi strani razideta.

3. Stanovanja, predvsem v Ljubljani imajo nenormalne cene. Tako za nakup kot tudi za najem. Če se moraš odreči polovici ali več dohodka zato, da si na svojem, je pa mogoče previsoka cena.
doris
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a doris »

Glede stanovanj se popolnoma strinjam, in res nisam mislila nič hudega glede tega hotla sam samo povedati da mi se zdi da ti ki so sami porabijo več kot mi ki imamo družine ampak to je tut po eni strani u redu kdaj pa bojo vživali če ne zdej. Tudi vprašanje kako im lahko izplačam en del plače sem postavla ker nisam vedla kaj je pravilno, samo to me je zanimalo.

Lep pozdrav,

Doris
Odgovori