Zapiranje s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Zapiranje s.p.
Kaj se zgodi s terjatvami, obveznostmi, zalogami, če jih je še kaj? Ali se lahko s.p. zapre tako, da so tudi stanja terjatev, obveznosti, zaloge blaga s stanji? Ali ima kdo tak primer?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tako terjatve, obveznosti kot zaloge preidejo na fizično osebo. Terjatve in obveznosti prejidejo na vas. Kar ste bili dolžni kot s.p., ste po zaprtju dolžni vi in kar so bili dolžni vašemu s.p.-ju, so sedaj dolžni vam.
Zaloge se upoštevajo kot prihodek. Obdavčena je razlika med knjigovodsko vrednsotjo in tržno vrednostjo zaloge. Ker gre za promet med povezanimi osebami, se na tak način obravnava tudi ta prihodek. Glejte v Bazo znanja., marsikaj ste našli že v temi, v kateri sprašujete.
Zaloge se upoštevajo kot prihodek. Obdavčena je razlika med knjigovodsko vrednsotjo in tržno vrednostjo zaloge. Ker gre za promet med povezanimi osebami, se na tak način obravnava tudi ta prihodek. Glejte v Bazo znanja., marsikaj ste našli že v temi, v kateri sprašujete.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re:
Če prav razumem, se v povečanje šteje samo razlika med tržno in knjigovodsko vrednostjo in ne celotna knjigovodska vrednost?slovan napisal/-a: - osnovna sredstva se, ne glede na njihovo knjigovodsko vrednost, prenesejo v gospodinjstvo z upoštevanjem tržne vrednosti, kakor bi se dosegla v razmerju do tretjih oseb (gre za poslovanje med povezanimi osebami). Razlika med knjigovodsko vrednostjo in tržno vrednostjo se upošteva med prihodki zasebnika.
Me je klicala z davčne, zakaj ni vpisana vrednost os v povečanju, pa sem se malo splašla.
Mi lahko kdo čimprej potrdi ali ovrže moje razmišljanje?
Hvala vnaprej.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
A ni to povečanje prikazano v rubriki 11.5 davčnega obračuna?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko