DDV v primeru kraje

Moderator: Mirko Zbačnik

birsa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a birsa »

kot sem predvideval, bi DURS odločil v svoje dobro, enako naše sodišče, ker od tega pač vsi živijo in se jim j....be za načelo poštenosti. Prosim, ne mi ugovarjat, ker če to ne bi bilo res, bi bili pravi lopovi za rešetkami, so pa tam samo kurji tatovi in reveži, ki si ne morejo privoščiti Čeferina za odvetnika. Prednost evropskega sodišča pa je ta, da ne razmišlja v svojo korist in odloča pošteno. Torej, če sem prav razumel: DDV ja ne plača oškodovanec ! ? (po mnenju nepristranskega evropskega sodišča)
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Ali mogoče kdo ve, kje bi se dalo brati sodno prakso evropskega sodišča? To bi nam pri delu veliko pomagalo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tu bi moral tudi DURS upoštevati pravni red EU - najprej upoštevamo evropske predpise, nato pa šele naše. Po sodbi sodišča pa tega jni potrebno vračat. Po mojem razumevanju bi veljala ta sodba, ker je "nad" našimi.

Po naši zakonodaji pa je, kot je razvidno, potrebno vrniti sorazmeren del. Zmeda je še večja.

:sjezen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori