tiana, spodaj je par členov, ki so vezani na to tematiko:
131. člen (regres)
(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
[b](4) V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.[/b]
161. člen (pridobitev pravice do letnega dopusta)
Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od[b] šestih mesecev[/b], ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega.
apollonia, sem odgovoril že na drugi vaši temi, da se mi ni zzdi logično, da samo pri enem upoštevate likvidnostne težave pri izplačilu regresa
Regres
Moderator: Mirko Zbačnik
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi jaz bi se strinjala s tem, vendar imajo včasih nekateri #čudne# zahteve. Zaposleni, ki je upravičen do regresa odhaja iz podjetja, delodajalec pa se je naenkrat odločil, da bi mu izplačal nižji regres s tem razlogom, da trenutno poslujemo z izgubo, ipd. Je to sploh mogoče glede na zakon? Jaz nikjer ne najdem ustreznega odgovora.
Hvala vsem!
Lp
Hvala vsem!
Lp