Vabilo k sodelovanju pri pripravi članka- izbira rač.servis

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

No, to opažamo tudi mi. Vedno manj je tistih, ki te poiščejo za vodenje poslovnih knjig, prav iz tega razloga, ki ste ga omenili. Računovdstvo je nepotreben strošek.

In kaj še je po mojem vzrok. Verjetno ste že tudi vsi opazili, ponudniki računovodskkih programov oglašujejo " enostaven program, s katerim lahko sami bodite računovodstvo. Tako prihranite nepotrenne stroške računovodenja". !!

Res je, da je podatke lahko vnašati, danes je vse avtomatizirano, program ti zmeče tja kot treba. In ljudje se ne obremenjuje s tem, zakaj je to šlo na ta in ta konto.Glavno, da je tam. Pa še poslovne izkaze ti računalnik sam naredi. Ali ni to super!!???
In tako prihranim strošek za računovodstvo, pa še tečna računovodkinja mi ne skače po glavi. :?

Tako je to...In danes, ko so ljudje že zelo izobraženi, pa ja sami zmorejo voditi računovodstvo za svojo firmo. :roll:

Se opravičujem, sem si dala duška... :szardi:
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

He he :)

Ja tko to je. Pa resnično spoštujem in programe in ljudi, ki so si resnično sposobni knjige voditi sami. Sej ok enostavno knjigovotstvo še gre. Pa tudi dvostavno - recimo. Pa ok obračun DDV-ja tudi. Potem pa še zaključni račun......

Lp
Primož
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

mansu1 napisal/-a:Tako prihranite nepotrebne stroške računovodenja.
Boli me, ko rečejo, da je moje delo nepotrebno. Saj si tudi sami kaj pošraufamo po avtih, doma si kaj sami pozidamo, pobelimo, toda nikoli ne bi mogla trditi, da so avtomehaniki, zidarji, pleskarji, pa še kdo, nepotrebni.
Žalostno, toda računovodstvo je dejansko premalo vredno v očeh drugih in po moje smo si sami krivi. Premalo se pritožujemo! Ugotavljam, da se pritoževalcem vedno bolje godi, kot tistim, ki se ne. Pa še spoštujemo jih, ker mislimo, kako težko delo da opravljajo, v resnici pa imajo samo veliko gofljo!
Sem pa tudi izredno razočarana na zvezo RFR - prirejajo seminarje, posvete, izdajajo priročnike, toda ko bi morali zarohnet zaradi neumnih zakonov in pravilnikov, ni nikjer nobenega. Ravno sedaj se pripravlja popravek Pravilnika o pridobitni in nepridobitni dejavnosti, ki predvideva, da namenska javna sredstva ne bodo več pridobitni prihodki in ki naj bi veljal že za leto 2009, pa toliko smo se mešali glede kontov in definicije pridobitnih in nepridobitnih prihodkov in kaj potem spada v stroške in kaj je in kaj ni obdavčeno. Pravilnik je bil v veljavi samo eno leto!
Mislim, da bi zveza morala več delat na tem, da je aktivna v fazi priprave zakonov, ne samo potem, ko zakone razlaga.
Mirjana
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Pa sem se spomnila še nekaj ob tem, ob vašem pisanju Mirjana. Se spomnim, ko sem bila še mlada punca in sem se začela učiti v računovodstvu, so imeli spoštovanje do računovodij. Vem, da je takrat bil računovodja "bog". s tem so ses trinjali vsi, direkroji, najemniki teh storitev in vsi ostali. Smo takrat, mi začetniki sanjali, da bomo nekoč računovodje. Ko pa so tako cenjeni, spoštovani in iskani ljudje.

Danes takšne strokovnjake še vedno spoštujemo mi, ki smo nekako že prišli do tega, da smo računovodja, pa še vedno ne sežemo do kolen tistim prekaljenim, računovodjem stare šole.

Saj se je že veliko pisalo o razvrednotenju tega poklica. Včasih je bil človek ponosen, ko je kdo vprašal, kaj si po poklicu in si rekel računovodja. Danes rečeš to malo s strahom...saj si takoj neka posebna čudna vrsta ljudi, ki se visoko ceni, pa malo naredi.

lp
jlogika
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jlogika »

Ne morem mimo. Ko to berem, se sprašujem: zakaj samo pišete? Zakaj ste tako kritični in nočete direktno napisat kateri računovodski servis ima slabe strani in kdo je tisti, ki nima izkušenj v tem področju?
Pa bo spet nekdo rekel: ja, pa tega mi ne smemo. Saj ne rečem, da moramo pisat točen naziv podjetja: lahko tako kot naši politiki "malo okrog vrele kaše".
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

ZATO KER...jaz kot nek računovodja ne morem in iti nimam podlage (pravice ), da blatim drugega, ker z njim nisem imela poslovnega stika v smislu najema njegove storitve....Glas o slabem računovodstvu prenašajo stranke , pa še tukaj je treba včasih z rezervo vzet. Stranke so tiste,ki naj ali pa lahko sodijo o tem-

jlogika: če pa ste prebrali poste, mislim, da tukaj ne pišemo o slabih računovodskih servisih, mislim, da je tema tekla o tem, kako stranke malo cenijo računovodje(nekateri , ne vsi )....kako preveč računamo ..ipd

lp
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

No, pa še to...Najbolje bi bilo, če bi bila računovovdska tarifa "uzakonjena" za vse servise, podjetja, zasebnike, ki se ukvarjajo s temi storitvami. Potem bi bilo dovolj pošteno, cene bi imeli vsi iste, strank pa bi imeli več tisti, ki so kvalitetni in strokovni. To bi bilo pošteno....

lp
jlogika
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jlogika »

Mansu1 mislim, da sva oba na isti strani. Ja, se strinjam glede cene - naj bo enotna- mogoče bo tudi do tega prišlo. Mogoče bodo takrat stranke spoznale kakovost in kvaliteto računovodje in bodo na trgu ostali res računovodski servisi, ki so res rač.servisi.
jena23
Začetnik
Začetnik

Re: Vabilo k sodelovanju pri pripravi članka- izbira rač.servis

Odgovor Napisal/-a jena23 »

Včeraj je pri 24 ur popodne napovedal prispevek o nekvalitetnih računovodskih servisih , ki naj bi rasle kot gobe po dežju, vendar jih večina ni usposobljena in imajo podjetniki veliko težav z davčnimi uradi .itd.., vendar prispevka kasneje pri poročilih 24 ur nisem zasledila ,zanima me, če ga je slučajno kdo drug zasledil.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

jena23 napisal/-a:Včeraj je pri 24 ur popodne napovedal prispevek o nekvalitetnih računovodskih servisih , ki naj bi rasle kot gobe po dežju, vendar jih večina ni usposobljena in imajo podjetniki veliko težav z davčnimi uradi .itd.., vendar prispevka kasneje pri poročilih 24 ur nisem zasledila ,zanima me, če ga je slučajno kdo drug zasledil.
Tule je oddaja:

http://24ur.com/bin/tv/?media_id=60336455

Jaz je nisem imela časa pogledati, tako da ne vem, če bil prispevek objavljen ali ne ...
jena23
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jena23 »

Ja torej ga ni blo, zdaj sem še enkrat pogledala, potem ga pač ni blo, mogoče bo danes, res bi me zanimalo, kaj bi povedali....hvla za trud Nina in lep pozdrav
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Vtipkajte v google: Teden računovodij in dobili boste precej člankov na to temo. Samo ne pričakujte poimenski seznam "slabih" računvodskih servisov oziroma računovodij.

Povezava na enega izmed njih:
http://www.indirekt.si/novice/slovenija ... nju/139391

lp
Odgovori