Uf sem že mislil da imamo samo pri nas tak problem. Nekako razmišljam da bi se direktor zaposlil za par ur na mesec. Saj potem bi bil pa upravičen do vsega a ne?
Upam da bo še kdo napisal svoje izskušnje.
Primož
doo brez zaposlenih in stroški
Moderator: Mirko Zbačnik
Zanima me kako je s stroški če v d.o.o. ni nihče zaposlen? Stroški nastanejo ko gre recimo direktor na sestanek s poslovnimi partnerji (reprezentance, potni stroški...). Kako je s hotelskimi storitvami (lastniki se pridejo iz tujine dogovarjat v slo in uporablajo hotel).
Kako je recimo z avtom? Ali lahko kupijo avto čeprav ni zaposlenih? Kako je potem z gorivom in ostalimi stroški?
Prosim če mi lahko kdo pove svoje izskušnje oziroma kje bi si lahko prebral kaj več o tem
Tudi sama iščem na to odgovor

Kako je recimo z avtom? Ali lahko kupijo avto čeprav ni zaposlenih? Kako je potem z gorivom in ostalimi stroški?
Prosim če mi lahko kdo pove svoje izskušnje oziroma kje bi si lahko prebral kaj več o tem
Tudi sama iščem na to odgovor
VAJA dela MOJSTRA
Jaz podobne primere rešujem najprej z ugotavljanjem statusa, ki ga ima oseba, ki opravlja kakršnakoli dela v podjetju. Menim, da vsakdo, ki dela s podjetjem, dela na osnovi neke pogodbe, sporazuma, ki je vezan na razmerje, ki ga imata obe zainteresirani stranki. Ko enkrat ugotoviš status, ni več toliko težav. Precej na temo poslovodnih oseb v mnogo možnih variantah, je v IKS-u 4-5/05; pred kratkim sem preverjala pri svetovalcu in pravi, da novosti na tem področju od objave članka ni bilo.
-
dober.namen
- Novinec

Re: doo brez zaposlenih in stroški
jaz mam tud ene par uprasanj...jaz sm brezposln...in me zanima ce lahko odprem d.o.o in da sm sam direktor v te fermi nism pa zaposlen v fermi...
Re: doo brez zaposlenih in stroški
Ne moreš. Če si ednini lastnik imaš podoben status kot s.p. in moraš plačevati prispevke.
Avtomatično imaš status samozaposlenega in ne moreš imeti statusa brezposelne osebe.
Avtomatično imaš status samozaposlenega in ne moreš imeti statusa brezposelne osebe.