razno

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

ATIT
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a ATIT »

Renata !

Niste razumela pravilno. Znižana dnevnica pripada točno tako kot je napisala Pikaa - ta dnevnica mu pripada, če gre na teren ob 5.uri in se vrne npr.med 11.in 13.uro ali če gre na teren ob npr. 9.uri in se vrne med 15. in 17.uro.

Če boste znižane dnevnice obračunavala na ta način se mi poraja vprašanje ali boste delavca, ki se vrne npr. ob 13.uri iz terena potem poslali domov ( ker je že oddelal 8 ur )oz. ali delavec, ki gre na teren ob 9.uri tudi pride v službo šele ob 9.uri ?????
Kolikor vem NE. Torej delavec verjetno dela npr. od 5.ure do 15.ure ali pa od 7.ure do 17. ure. Kaj boste v tem primeru naredila z viški ur - če dela 10 ur mu pripada 1/2-dnevnica in 2 naduri. Po mojem mnenju naj bi se znižane dnevnice obračunavale prej kot ne IZJEMOMA - in večinoma je tako.

Sicer pa ne vidim smisla delati si delo zaradi dela, zapravljati čas,papir in še kaj zato, da mu priznate znižano dnevnico, če pa lahko v delovni pogodbi zapišete, da delavcu izplačujete malico v skladu z uredbo vlade. Razlika med znižano dnevnico in najvišjim povračilom, ki je v skladu z uredbo je nekaj deset tolarjev ( malica po uredbi za mesec maj znaša cca. 1173,00 SIT).
Vsa pisarija, papir,izgubljeni čas, skrb zato, da se slučajno ne zakalkulirate pri preračunu ur,priznavanjem nadur etc. vas sigurno stane precej več kot pa znaša ta razlika.

Za vrednost povračila malice si lahko brez problema privoščijo topli obrok v katerikoli menzi v okviru pripadajočega odmora.

Kaj pa menite ostali ?
Lep pozdrav. Danica
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Se strinjam z Danico. Potni nalogi so problematični, znižana dnevnica tudi. Na seminarjih so nam potencirali: službena pot se VEDNO začne na sedežu firme, za udeležbo na kakšnem seminarju raje obračunajte polovično dnevnico (ne celo). Znižana je v izjemnih primerih.
Če zaposleni opravijo potovanje v 8 urah sta 2 rešitvi: obračunati znesek regresa za prehrano ali pa na potnem nalogu napisati začetek potovanja ob 7. in vrnitev 15,15 ali 15.30 in obračunati polovično dnevnico.
LP
bessybori
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a bessybori »

Metalica, se pravi, da lahko delavcem obračunam polovično dnevnico, ne pa zmanjšane, če gredo iz sedeža firme ob 6.oo vrnejo pa se na sedež firme ob 16.00 uri? Kar je 10 ur. Za delo dobijo plačo po kolektivni pogodbi, za 8 ur dnevno, dogovorjeno pa je, da višek ur (to je 2 uri na dan) koristijo, kadar ni dela oz. kadar želijo. Ali je tako vredu? Prosim odpišite mi čimprej!

Hvala
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Je v redu.
LP
bessybori
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a bessybori »

Metalica, za potrditev najlepša hvala.In hvala vsem za trud. Morda bom tudi jaz kdaj komu lahko kaj pomagala. Saj tudi jaz delam v knjigovodstvu, vendar do sedaj nisem imela dela s potnimi nalogi.

Še enkrat vsem hvala lepa.

Renata
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Glede potnih stroškov je malo uradnih razlag in komentarjev. A če znaš zagovarjati izplačilo oz. opravičiti stroške, ni z Dursom nobenega problema. Na papir je treba spraviti tisto, kar se je v resnici dogajalo. Zato me čudi, da nekdo izjavi, da se službena pot začne v podjetju.

Metalica, kateri predavatelj je izjavil, da se službena pot začne na sedežu podjetja? Za to nima interesa niti država, niti podjetje, niti delavec.:mad:

lp
Odgovori