1.7.08 - edavki

Moderator: Mirko Zbačnik

Sara30
Računovodja
Računovodja

Oddaja REKov

Odgovor Napisal/-a Sara30 »

Nisem prepričana a se mi zdi da se obrazci oddajo na dan izplačila. Datum na obrazcih naj bi bil tudi enak datumu izlačila.

V primeru, da se prispevki plačajo kasneje so pri REK obrazcu 2 koloni. Ena je za obračunani prispevek, druga kolona pa za izplačani prispevek. Tako se lahko napiše samo delni izplačilo in potem, ko je znesek dokončno izplačan se pošlje popravek, kjer je prikazano še preostalo plačilo.

Vsaj jaz si to tako razlagam.

Imaš različne vrste dokumentov:
O - original
P - popravek REK 30 dni
D - delno plačilo

l.p.
Sara

p.s. Lahko pa bi problem rešila tako, da bi plače in prispevke izplačala že v petek. Tako da potem ne bi imela preglavic, in si ne bi delala skrbi med počitnicami.
Bodec
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Bodec »

Kaj ste panični! Če ste se dogovorili za izplačilo 18. naj izplačajo 18., če pa ne bojo, pa ne bojo.
Sploh pa mislim, da bodo na DURS-u to zelo težko kontrolirali, če že dosedaj, ko smo oddajali samo zbirni REK, usklajevali stanja za eno ali dve leti nazaj.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Bodec, pohvala za ustrezen komentar! lp
febo
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Pomurje

Odgovor Napisal/-a febo »

Obrazec lahko oddate tudi prej.Vnesite datum izplačila plače in plačila prispevkov 18.7. Ko pridete z dopusta preverite če so prispevki plačani 18.7. Če niso dokument stornirajte in oddajte nov original. Brez panike, rajši mislite na dopust, mi pa Vam držimo pesti za lepo vreme.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Odgovori