prijava terjatev v stečjni postopek

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Lotica poklič na sodišče 3664444, stečajni oddelek in ti bodo povedal. Mislim, da še zmeraj vodijo oni te podatke, vsaj včasih so jih, jaz res sedaj že eno leto nisem potrebovala, drugače pa sem vedno klicala ker na sodišče. Če pa oni ne vodjo, bi moral pa Ajpes vedet. Vedo pa po moje tudi sklic zaradi plačila sodne takse.

LP
Piknik
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Piknik »

LOTICA napisal/-a:Tudi samo objava opravilne številke, ne pa tudi, kdaj je bila objava v UL.
A si našla? Sigurno mora biti na Ajpesu - eObjave.

Tudi jaz delam sedaj eno prijavo in isto tako nisem našla nič v UL, potem sem pa na Ajpesu še enkrat orng pogledala in je bilo gor - pod eObjave se mi zdi, da je bilo. Tam je zgleda vse po tanovem.

A mogoče kdo ve kateri sklic se uporabi za plačilo prijave?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tsidno, Piknik, sem kontaktirala našo pravnico in je rekla, da je najbolje napisati TAKSA - PO POZIVU. Sodišče nato pozove stranko-upnika, da v določenem roku nakaže takso in tudi navede znesek in TRR s sklicem, ker menda je po novem zakonu težko izračunati točen znesek in tudi ni več pribitka na takso, če je ne poravnaš ob vložitvi prijave v stečajno maso, kot je bila prej.
In sem naredila tako, poslala na sodišče in sedaj čakam. :)
Piknik
Začetnik
Začetnik

Super. Hvala ti. :)
Marjetica5
Nov član
Nov član

izločitvena terjatev

Odgovor Napisal/-a Marjetica5 »

Pozdravljeni vsi skupaj!

Je že mogoče kdo prijavljal izločitveno terjatev v stečajno maso (naše orodje, ki je pri stečajnem dolžniku ter ni bilo vrnjeno). Kako je s plačilom takse, na kakšno vrednost se plača? Ali lahko naredimo prijavo izločitvene terjatve skupaj s prijavo navadne terjatve?

Hvala vam za pomoč.
Piknik
Začetnik
Začetnik

A kdo ve kako je če delaš za podjetje, ko je že v stečaju?
Npr. te najamejo, da nekaj narediš, izstaviš račun? Kaj pa potem?

Te morajo plačat v roku ali si spet primoran, da prijaviš račun v stečajno maso in plačuješ sodne stroške? :( :roll: :oops:
Marjetica5
Nov član
Nov član

Plačajo ti v roku. Storitve, ki se opravljajo po datumu začetka stečaja, se poplačajo v celoti in jih ni potrebno prijavljati v stečajno maso. Se smatrajo kot nujne storitve, ki morajo biti opravljene, da se lahko stečaj zaključi. Pri izstavitvi računa stečajnemu podjetju je potrebno samo paziti na datum opravljene storitve. Biti mora po začetku stečaja. Upam, da sem kaj pomagala.
Piknik
Začetnik
Začetnik

Hvala. Ful si mi pomagala. :D
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Re: prijava terjatev v stečjni postopek

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

A mi lahko pomagate - prvič se srečujem v problematiko stečaja - d.o.o.
Našla sem že veliko na forumu glede stečanje mase itd...

Kaj pa je potrebno računovodskega narediti pri podjetju do datuma stečaja npr. do 30.8. in po datumu stečaja/po 31.8./ glede zaključnega računa ipd me zanima. Mogoče veste kje je kaj več napisanega o tem?
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Vidim da prilagate izdane račune A je to obvezno, ali se lahko navede samo št. računa, datum, valuto in znesek?

Kako ugotoviš koliko sodne takse moraš plačati?

Hvala vam za odgovor. :szardi:
Lepo vas pozdravljam.

Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Sori, glede takse sem naknadno prebrala članek LOTICE, torej počakaš da te pokličejo in potem plačaš...A kdo ve, kakšni so približno zneski takse, če si upnik za do npr 3.000,00.
Lepo vas pozdravljam.

Marjetica5
Nov član
Nov član

Glede takse: pokličeš na pristojno sodišče-stečajno pisarno in ti izračunajo ter povejo TRR kam se nakaže

Glede prilog: priložiš pač čim več dokumentov zaradi dokazovanja obstoja terjatev. Ni namreč rečeno, da ima stečajn dolžnik enako stanje in posledično je potrebno terjatve dokazovati z dokumenti.
Odgovori