Olajšava za kupljena 0s - 30 %
Moderator: Mirko Zbačnik
Rimske številke so prepisane iz uradnega lista, kar pomeni, da je res mogoče tako kot pravi Starči. Navpična črta je najbrž na napačni strani. A je to logično ali ne, ne bi razpravljala, ker se na avtomobile in njegove motorje popolnoma nič ne spoznam (meni označbe EURO, razen valute nič ne pomenijo). Zato pa imamo moške!!
čp
čp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Glede na začetno vprašanje...tudi mi smo nabavljali v letu 2007 in naj ne bi upoštevali olajšave...a nikjer v zakonu ne najdem, da bi dejansko bilo to zapisano...pač za leto 2007 ne upoštevamo in od leta 2008 dalje štiri leta bi bilo po moji laični razlagi....v Obrniku piše, da v rubriko 15.3: "vpiše se znesek davčne olajšave za investiranje, do katere je zavezanec pridobil pravico v preteklih davčnih obdobjih, pa je v celoti ni izkoristil, jo pa lahko prenaša v naslednja davčna obdobja po poteku roka petih let po letu, v katerem je pridobil pravico do izrabe olajšave..."...
ni logično, da smo tisti, ki smo vlagali v letu 2007 ne bi bilo do tega upravičeni...zakon je prej veljal in so ga ukinili, zdaj so ga spet uvedli...glede na to, da bilanc za leto 2007 ne moremo spreminjat in zakon ne more posegat v leta nazaj, se upošteva za leto 2008 pač izgubimo eno leto, a ne vseh pet...
Prosim za vaša mnenja...
ni logično, da smo tisti, ki smo vlagali v letu 2007 ne bi bilo do tega upravičeni...zakon je prej veljal in so ga ukinili, zdaj so ga spet uvedli...glede na to, da bilanc za leto 2007 ne moremo spreminjat in zakon ne more posegat v leta nazaj, se upošteva za leto 2008 pač izgubimo eno leto, a ne vseh pet...
Prosim za vaša mnenja...
Nina, gradivo je ok, samo zakoni se ves čas spreminjajo, da nam že malo najeda živce.
A mislite potem, da bi lahko uveljavljali tudi olajšave za vlaganje v os leta 2007? Sprašujem za s.p.
To me res zanima kako je 100%-no?
A mislite potem, da bi lahko uveljavljali tudi olajšave za vlaganje v os leta 2007? Sprašujem za s.p.
To me res zanima kako je 100%-no?
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde