davčno priznan strošek

Moderator: Mirko Zbačnik

Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Jaz se tukaj tudi strinjam z Mirkom. Včasih je treba vlagati vnaprej, da šele čez čas dosegaš prihodke iz tega naslova. Seveda, če kasneje ne bo prihodkov, bodo inšpektorji zabrisali ven. Vendar je to že druga zgodba.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
copatkec75
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a copatkec75 »

Kaj pa če imam registrirano: 90.0 Kulturne in razvedrilne dejavnosti
82.300 Organiziranje razstav, sejmov, srečanj. S organizacijo raznih razvedrilnih prireditev si ustvarjam prihodke.

Zanima me ali si lahko zavedem med knjige račun od Podiplomskega magistrskega študijskega programa – Turizem, ali ste mnenja, da ta šola nima nič veze z mojo dejavnostjo. ????

Hvala vam za vse odgovore, res se nahajam v dilemi.
sabina
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Vedno je stvar v dokazovanju - ali znate zagovarjati, da vam ta študij koristi za vaše delo. Mogoče ne bi bilo odveč (če boste že dali med stroške), da zraven priložite predmetnik študija in po predmetih dokažete, da so pomembni za opravljanje vaše dejavnosti. Ne vem, če je toliko pomembno, kaj imate registrirano, bolj pomembno je, iz katerega naslova dosegate prihodke.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
copatkec75
Začetnik
Začetnik

nevem ali račun od šolnine dati v stroške ali ne.
hvala za vasa mnenja.res so dobrodošla.
sabina
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Jaz bi ga dal. LP

Več znaš, več veljaš - in več stroškov imaš.
copatkec75
Začetnik
Začetnik

ja saj.samo strah me je inspekcije.kaksna je kazen.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Če vas je že vnaprej strah , pa ne dat pa boste mirno spali, odločitev je samo vaša.
Naty

copatkec75
Začetnik
Začetnik

pri popoldanskem s.p.-ju lahko prikazes stroske gospodinjstva npr. el.,telefon...
Ali je doloceno da lahko das 30 procentov ali lahko das sorazmerni del-glede na velikost stanovanja?

sabina
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Deleži niso nikjer vnaprej določeni, ampak jih določite na osnovi ocene, kolik del porabite za dejavnost (za elektriko drug delež kot recimo za telefon). Ni nujno, da je kvadratura pravi ključ za delitev. Recimo da pri svojem delu veliko uporabljate računalnik, ki zajema skupaj z mizo 3 kvadratne metre, ampak elektrike pa pokuri več kot vse ostale naprave skupaj mogoče. Tako da morate določiti eno pravo oceno, ki jo boste znali zagovarjati. Pri telefonu si recimo vzamite zadnje tri izpiske, preglejte koliko ste klicali za dejavnost in koliko privat, ter izračunajte povprečje in tako določite delež za vnaprej.
Naty

copatkec75
Začetnik
Začetnik

hvala! :D
sabina
copatkec75
Začetnik
Začetnik

ali ima kdo vzorec od knjige sklepov. jaz pa bi vanj vstavila svoje podatke katere potrebujem.
sabina
copatkec75
Začetnik
Začetnik

ali lahko vodim potne naloge v excelu. Naredila sem si obrazec, ki je prilagojen mojim potrebam. ali je nujno, da izpoljnjujem tiste zelene blokece za potne naloge?
sabina
Odgovori