Prevoz/kilometrina

Moderator: Mirko Zbačnik

hiska
Začetnik
Začetnik

Re: Prevoz/kilometrina

Odgovor Napisal/-a hiska »

Zaračunate si pot na delo. Kako? Kot prevoz na delo, se pravi upoštevate zneske s pomočjo javnih prevoznih sredstev ali si obračunate kot kilometrino? Je to določeno?
yaxo11
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

Lp, mene pa zanima kako se obračunava prevoz na delo, po zakonu je 0.18e/km, ampak baje samo v upravičenih primerih, ko se ne moreš voziti z avtobusom, drugače naj bi dobil povrnjnjeno avtobusno karto, povem lahko da imam v eno smer 32km, za 20 delovnih dni sem prejel 96e prevoza, kar je komaj 0,08e/km. Šef mi trdi da je vse prav in ,da je tako ali tako dolžan plačati prevoz samo v eno smer.

hvala
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Prvi del vašega vprašanja/odgovora je pravilen. Če nimate možnosti prevoza z avtobusom, se vam obračuna prevoz na delo po 0,18€/km. Ne drži, da vam je delodajalec dolžan povrniti stroške prevoza samo v eno smer ampak v obe.
LP
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Če je v delavčevem ( podjetnikovem ) opisu del in nalog, da opravlja terensko delo potem si ne more obračunati kilometrine za službeno pot ampak za prevoz na delo.
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Zanima me, kje točno je to zapisano... - torej, da se trgovskemu potniku NE MORE obračunati kilometrine (0,37), ampak mora za vse poti obračunati prevoz na delo (0,18€...).
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Bi imel torej kdo kakšno informacijo o tem, kje je to zapisano, da se uprablja za npr. trgovske potnike 0,18€ kilometrina...?

HVALA
Odgovori