Nabavno vresnost osnovnih sredstev (in tudi materiala) sestvljajo tudi uvozne in druge nevračljive nakupne dajatve ter neposredni stroški nabave. Med te dajatve se šteje tudi DDV, ki se ne povrne.tincika napisal/-a:Ja, samo jaz imam to pri nakupu os (gre za nakup službenega osebnega avtomobila), za katerega si DDV ne smeš odbijati. Tako so mi povedali na DURSU. NV mi gre pod OS, DDV pa ne vem kam naj poknjižim?
DDV ki se ne sme odbijati
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: DDV ki se ne sme odbijati
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Tincika:
-v glavno knjigo poknjižite pod osnovna sredstva NV+DDV
-v ddv obrazcu pa v polje nabava OS vpišite osnovo za ddv
lp
-v glavno knjigo poknjižite pod osnovna sredstva NV+DDV
-v ddv obrazcu pa v polje nabava OS vpišite osnovo za ddv
lp
Preberite francin odgovor! LPELA napisal/-a:Prosim, da Orljek pojasni, kako potem on knjiži.
LP!
PS ...in razmislite o zamenjavi programerja ali tistega, ki mu je dal napotke za knjiženje!
ELA "Mi knjižimo podobno kot UNI, s tem, da DDV knjižimo kot strošek na poseben konto, potem pa tudi knjižimo na prehodni konto v razredu 9- v breme in dobro" .
smisel istočasnega knjiženja v breme in dobro?
LP
smisel istočasnega knjiženja v breme in dobro?
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Res sem včasih malce bol po notranjsko trd, a nekaterih knjižb ne bom nikoli razumev. Jaz se nagibam k poenostavljanju in ne kompliciranju knjižb. Te znajo biti že same po sebi včasih zavite. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Hvala vsem za mnenja. Klicala sem na Durs in mi niso znali povedati. Potem pa se še povprašala glavno računovodjo v velikem podjetju in mi je povedala tako kot pravi Kamilica in Orljek. Sedaj bom tako tudi naredila.
Hvala vsem za pomoč!
Hvala vsem za pomoč!
Začetnica na področju računovodstva