delna plačila v E-davkih
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: delna plačila v E-davkih
tudi meni so pri enem podjetju ves čas delali delno plačani prispevki. jaz sem poklicala kontrolorko tega podjetja na davčno in povprašala za njen nasvet in zmenili sva se, da naj oddam popravljen i rek šele takrat, ko bodo vsi prispevki tistega meseca plačani, torej recimo ob koncu izvršbe. ker tako na drobno delno razčlenjevati... nonsence 
polepšali ste mi dan, že kličem na davčno.
lp
lp
Glede na vašo debato, sem malo zaskrbljena. Ne vem ali delam narobe...Oddajam mesečno 4 REK-e za plače. Vedno oddam obračunano-plačano npr. 15., ne vem pa kdaj bodo stranke dejansko plačale. Ko knjižim izpiske, po preteku meseca dni npr. vidim kdaj je kdo kaj plačal. In le-to bi bilo potrebno vnašati v e-davke??
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Glede na vašo debato, sem malo zaskrbljena. Ne vem ali delam narobe...Oddajam mesečno 4 REK-e za plače. Vedno oddam obračunano-plačano npr. 15., ne vem pa kdaj bodo stranke dejansko plačale. Ko knjižim izpiske, po preteku meseca dni npr. vidim kdaj je kdo kaj plačal. In le-to bi bilo potrebno vnašati v e-davke??
Lepo vas pozdravljam.
točno tako, in če so delna plačila, jih je treba sorazmerno porazdelit na vsak iRek enako, ravno tako kompenzacije in izvršbe. Nekje sem zasledil, da lahko vpišeš plačilo takoj ob oddaji rek-a, če bodo prispevki plačani v naslednjih 30. dneh.
lp
lp
Ja, pri mojih so v glavnem plačani ob oddaji rek-a, razen če komu zmanjka denarja za plačati vse naenkrat. Sigurno pa je to v 30 dneh.
Nikoli mi še na Dursu niso rekli, da kaj ni ok in da bi morala dodatno kaj vipisovati.
Kako pa je, če ne plačujejo in gre potem za davčno izvržbo na podlagi oddanega REK-a?
Nikoli mi še na Dursu niso rekli, da kaj ni ok in da bi morala dodatno kaj vipisovati.
Kako pa je, če ne plačujejo in gre potem za davčno izvržbo na podlagi oddanega REK-a?
Lepo vas pozdravljam.
Bi imeli.bojakt napisal/-a: A mislite, da bi imeli kaj proti, če ne bi poknjižil vsako delno plačilo, ampak samo takrat, ko je vse plačano.
Plačila se morajo ujemati z REK obrazci.