KAJ MI JE STORITI?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: KAJ MI JE STORITI?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Upate lahko, čeprav je malo možnosti, da je firma izbrisana po !službeni dolžnosti".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a KANARČEK »

... ti pa v dobri veri, da boš za svoje delo prejel zasluženo plačilo delaš in delaš, plačaš
ddv, pa davek od dobička - za plačilo pa se obrišeš pod nosom.
Kje je pravna država, da takšne barabe ne more sankcionirati, pač pa lepo vijugajo med zakoni in lepo "skoz pridejo", brez plačila obveznosti.

Za znoret, bolje da spet ne začnem razmišljati v tej smeri - sem samo slabe volje. :twisted:

Kar se tiče izbrisa po službeni dolžnosti, se mi zdi, da je bilo prej, ko je bila še SDK v tej smeri boljše.
Vem za firmo, ki je imela blokiran trr mislim da 3 mesece in so jo enostavno zbrisali
po službeni dolžnosti. Lastnik ni prej vedel za izbris, da je to prebral na sodišču. :(
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Popolnoma se strinjam z vami. Pri naših sosedih, naj si bo to pri zahodnih ali severnih, tak podjetnik še dolgo po zaprtju ne razmišlja o novem podjetju z enostavnega razloga, ker ga kar nekaj časa ne sme odpret.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Kdaj bodo naši zakonodajalci prišli do te točke razmišljanja, da bi že po davčni številki lastnika podjetja videli, če je dolžnik in bi lahko tudi "država" pomagala s sankcijami.

Prav tako bi lahko dolžnike, kar se tiče pobiranja davkov in prispevkov, država hitreje
izterjala tako, da ne čakajo tako dolgo, da ti pošljejo sklep o blokadi, pač pa bi jim poslal
izdane fakture, katere še niso plačane in bi DURS (seveda bi bilo potrebno zaposliti še
par ljudi) izterjal sredstva od dolžnika - ker ima tudi to moč, da blokiran TRR, če račun
ni v roku poravnan.
Veliko več davkov in prispevkov bi država pobrala - dolžniki DURS-u ( tisti pošteni, ki bi radi svoje obveznosti kar najhitreje poravnali) pa bi mirno spali, ker
ne bi kar naprej "tuhtali", kje naj vzamejo za plačilo davkov in prispevkov, ker je
plačilna disciplina na 0. :cry:
Gitara
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Mene pa zanima, da se vrnem na začetek te debate, ker imamo čisto podobne primere z neplačevanjem računovodskih storitev, kaj bi bilo v primeru, če zamenjajo rač.servis in mu tako dolgo ne vrneš dokumentov dokler ti ne plačajo??? :sjezen:
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Tudi jaz sem mislila, da ga bom s tem, ko ne bo imel dokumentov in otvoritvene bilance
prisilila, da bo svoj dolg poravnal - pa vendar njegovih dokumentov NE SMEŠ ZADRŽATI, ker v tem primeru lahko plačaš kazen. Tudi na raznih seminarjih, ko je bilo govora v tej
smeri, nam je predavateljica povedala, da iz izkušenj svetuje, da se bilance in obračun
davka odda, tudi če ne dobiš plačila, ker v nasprotnem primeru TI, KOT IZVAJALEC del,
plačaš kazen. Da je bolje, da ga potem tožiš, prej pa vse oddaš - no potem pa si tam kjer si. :twisted:
Odgovori