POPRAVEK DDV-O ZA NAZAJ

Moderator: Mirko Zbačnik

slavica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a slavica »

Se strinjam z Rino. Na našem predavanju je predavatelj poudaril, da se DDV obračuna šele tedaj,ko prejmeš blago. To je tudi obrazložil. DDV se plačuje za promet blaga v Sloveniji. Če blaga še nisi prejel, torej promet še ni bil opravljen, ne glede na to ali si že prejel račun.

Sisi,
Tudi, vaše vprašanje so natančno obrazložili: če ste plačali v oktobru, ga vpišite v obračun oktober, saj račun lahko smatrate, kot račun za predplačilo.
Bojm
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Bojm »

Hvala lepa Rini za odgovor. TUdi jaz delam tako. Prav tako obravnavam račune za naročnino in podobne stvari, kjer je obraćunana storitev za več mesecev naprej. Dam v obdobje, v katerem je ta račun plačan.

Lep deževen dan vsem !
Bojana

BojM
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Moti me, da bi na računu za avans moral pisati datum plačila avansa. Jaz jih imam zadosti.:twisted:

lp
tanjuša
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tanjuša »

Meni pa je moja referentka na durs-u rekla, ko sem ji poslala prilogo k obrazcu za ddv-o, za dobave znotraj EU, ki jih nisem upoštevala v prteklem obdobju, naj ji nikar ne pošiljam te solate, ker tega itak nihče ne gleda. Zdaj pa jim verjami, če moreš.

lp

Tanjuša
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Ko boste dobili davčno inšpekcijo, bojo oni imeli zraven vaše obračune, ki jih bojo dobili pri vaši referentki. Iščejo dlako v jajcu, če ne bi oddali vsega potrebnega, bi jim olajšali delo.:)

lp
tanjuša
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tanjuša »

Da ne bo pomote, jaz ji bom to solato še vedno veselo pošiljala, da bom jaz krita. Je pa resnično vprašljiva smiselnost vseh teh popravkov,razen v primeru, da obračunaš premalo ddv in te upilijo z obrestmi. Predvsem se mi zdijo problematični dbp, saj jih lahko imaš vsak mesec več, ki se nanašajo na različna obdobja. Ali naredite priloge ddv-o za vse mesece? Me zanima, če ima kdo že izkušnjo z davčnim inšpektorjem na to temo.

lp

Tanjuša
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

No,krasno, ravno sem naletela na dobropis iz maja meseca, ki ga ni nihče knjižil in upošteval.
Kaj zdaj? Ga lahko upoštevam v novembru, in napišem za mesec maj popravek v prilogi? Uh, pa tako lep dan je bil....:shock:

Mi prosim lahko kdo da kakšen nasvet, ker še nisem imela takega primera?

Hvala, M.
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Hvala, problem je že rešen. Vse je enkrat prvič :)

LP, M.
Odgovori