Želja podjetja je bila, da imam služben mobilni telefon, da sem dosegljiva. Naročnina za mobilni telefon je preko 3000 SIT, ne glede na to, ali telefonarim ali ne. Po novem zakonu zapade v plačilo bonitete.
Vprašanje:
Kdo lahko prisili delavca, da mora pri delodajalcu najeti služben mobilni telefon in od tega plačati boniteto?
Kaj bo storil delodajalec, ko mu bodo delojemalci pričeli vračati telefone, za katere je dolžan plačevati najemnino?
Pošiljajte SMS-e in bodite donatorji.
BONITETA? - SLUŽBENI GSM
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi če se mu stroški privatnih pogovorov odtegnejo od plače, firma veretno še vedno krije naročnino in telefon je v njeni lasti? Po razlagi dursa je vseno, če delavec mora družbi plačati za vse zasebne pogovore; v vsakem primeru se obračuna boniteta 3.000,00 SIT, čim delavec službeni mobitel uporablja tudi v zasebne namene (kar ga tudi takrat, kadar njega nekdo privat pokliče...).
Bolano, žal [xx(]
Pri nas je šef kar ukinil službene mobitele
Bolano, žal [xx(]
Pri nas je šef kar ukinil službene mobitele
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Toliko je bilo že razglabljanja o tej temi, pa so me včeraj na seminarju zopet zmedli. Namreč: Zaposlenemu se za uporabo službenega mobitela obračuna boniteto pri plači (3000 sit). Boniteta ni davčno priznan odhodek podjetja in podjetje si računa od distributerja (mobitel, simobil...) ne sme knjižiti v stroške, in ne sme odbiti DDV.
Jaz sem kar se bonitete tiče, knjižila na davčno nepriznan strošek samo prispevke na plačo (16,10% od 3000), prispevki iz plače in dohodnina sta tako ali tako breme zaposlenega, "bruto boniteta" pa ni nikamor knjižena. Zdaj ne vem več, kaj je prav in kaj ni.
:mad:Kaj je priznani strošek podjeta in kaj ni. Kaj je z DDV-jem itd. Ali je bil kdo na kakšnem seminarju, kjer so mu tudi tako objasnili oz. kdo točno ve kako in kaj? Hvala za vsako mnenje.
Jaz sem kar se bonitete tiče, knjižila na davčno nepriznan strošek samo prispevke na plačo (16,10% od 3000), prispevki iz plače in dohodnina sta tako ali tako breme zaposlenega, "bruto boniteta" pa ni nikamor knjižena. Zdaj ne vem več, kaj je prav in kaj ni.
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt: