Domnevam, da je tako, kot pravi El-A, samo v primeru "prodaje" na šanku, okencu in podobno (recimom drive-in);
čim pa je natakarska postrežba, je po mojem gostinska storitev.
Pri kombiniranem primeru rogljiček-kofe bi utegnila prevagati na stran hrane kvečjemu po principu večje vrednosti - pa dvomim, da je vrednost rogljička večja.
Sploh pa če se vrnemo na začetno vprašanje "mansu" :
* če gostinec proda kavo + rogljiček gratis
- ne more biti dileme - obdavčeno je samo tisto, kar je plačano in seveda po svoji stopnji!! lp
Ddv kava+rogljiček
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Ddv kava+rogljiček
Toliko mi dajete ta rogljiček in kavo pod nos, da ste me malce zdramili željo po enem hrustljavem poleg disečega kapučina....
Sedaj me pa zanima praktično, kaj to pomeni.
Če naročim le kavo in dobim poleg bonbonček, piškotek, tudi rogljiček, to ne vpliva na DDV. Če pa poleg kave naročim še tortico?
Ker sva s sinkom "redna" gosta v lokalih, kjer strežejo kapučino in sladice, bi bil rad o tem bolje obveščen.
Nisem bil še pozoren, vem pa, da je cena kapučina vedno enaka.
Sedaj me pa zanima praktično, kaj to pomeni.
Če naročim le kavo in dobim poleg bonbonček, piškotek, tudi rogljiček, to ne vpliva na DDV. Če pa poleg kave naročim še tortico?
Ker sva s sinkom "redna" gosta v lokalih, kjer strežejo kapučino in sladice, bi bil rad o tem bolje obveščen.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Ddv kava+rogljiček
Jaz sem bila na seminarju Zveze računovodij lani in so nam točno za ta primer rekli, da je lahko DDV 8,5%. Šlo naj bi pa zato, da gre to za nekakšen meni, kjer se gleda kateri produkt v meniju prevladuje po ceni. Torej v kombinaciji rogljiček - kava, je rogljiček večji del cene, zato je možno obračunati 8,5% DDV.