Odprtje sp-ja za npr. 1 mesec?

Moderator: Mirko Zbačnik

novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Re: Odprtje sp-ja za npr. 1 mesec?

Odgovor Napisal/-a novica »

" - lastnik podjetja je javno objavljen (tega se verjetno ne da skriti?) in prav tako direktor ..."
... in prav tako sp... lp

PS Ali je to sramota, da bi bilo treba skrivati?
WebZ
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a WebZ »

Za vsako stvar so svoji razlogi, tako za neobjavljene podatke, kot za odprtje podjetja. Če bi se lahko najprej prepričal, da 100% dobim posel sploh ne bi spraševal "kaj če". Enostavno, kot sem napisal - brez podjetja = 0 % možnosti, s podjetjem je 80% možnosti... In ker nebi rad potem imel težav, raje prej prašam da sem pripravljen na posledice...
dziger
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dziger »

WebZ napisal/-a:Glede na to, kar sem do zdaj zbral informacij se bo verjetno odprlo d.o.o., imam pa še nekaj vpršanj in sicer:
- lastnik podjetja je javno objavljen (tega se verjetno ne da skriti?) in prav tako direktor (d.o.o. mora obvezno imeti direktorja)?
- če lastnik/direktor še nikjer ni zaposlen se mora obvezno zaposliti in plačevati zavarovanje/prispevke...?
- če je lastnik/direktor že zaposlen drugje za 1 uro na dan, se mora zaposliti tudi v d.o.o.ju ali v tem primeru ni potrebno?
- Začetni kapital je 7.500€, kaj se zgodi s tem denarjem, ko se d.o.o. zapre? Se ga lahko vzame z računa, je na to kak davek ali kaj drugega?
1. ne da se skriti, lahko je le davčna številka lastnika/direktorja skrita-neobjavljena
2. drži
3. v d.o.o. -ju bo moral plačevati prispevke za drugih 35/tedensko ur oz. če se bo zaposlil v d.o.o. pa zopet vsaj za 35 ur/tedensko
4. Vplačan kapital si lahko izplačate brez davčnih posledic...vse kar bo več (dobička) je pa obdavčeno s 25% stopnjo dohodnine cedularno

lp
Odgovori