Knjiženje bonitete za mobitel

Moderator: Mirko Zbačnik

fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Magda, ste mi dali misliti. Jaz sem tudi hotela narediti tako kot AAA, ker sem pač sklepala, da je država ocenila, da je za 3.000 v povprečju privat pogovorov. Čemu bi pa sicer bila ugodnost uporabe v privat namene vredna ravno 3.000?

Kako torej ugotavljati količino teh privat pogovorov. Ker treba jo je, ne? Z obračunom bonitete priznavamo, da privat pogovori so, izločit jih je treba....Prosim, kaj naredite?
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Ja, še razmišljam kako. Najbolj butasto se mi pa zdi, če gledamo moj primer, da imam službeni mobitel na kartice (brez njega sem pa tudi težko) in imam mesečno porabo enega ali največ dva jurja (sem v glavnem v pisarni in bom v kratkem dobila inventarno številko:wink::twisted:). Boniteto sem si obračunala prav zato, ker ne mislim razmišljati ali bom slučajno opravila kakšen privat klic ali ne in bom zato kaznovana . In če firma zame naroči izpis klicev, bo to dražje, kot če enkrat ali dvakrat telefoniram privat. Ja začaran krog. Mi je bila všeč ideja s štoparico, blokom in svinčnikom, ki smo jo pred časom prebrali na forumu. Če ima kdo kakšno dobro idejo, na dan z besedo...

lp

Magda
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

:DInventarno številko, to mi je všeč, z mano in najbrž z mnogimi je isto. (Pravzaprav kar čutim iztekanje dobe uporabnosti...)
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

Jaz jo knjižim takole:
Najprej normalno plačo z vsem.
Nato pa še boniteto:
475 in protikonto so vse obveznosti iz plač za prisp.,davke in neto.
Če sem prej imele še račun je potem še dodatno:
165/220
251/165
Torej kot kredit.
lp, irenca
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a AAA »

Kaj pa knjižiš kot kredit. Ali od delavca potem zahtevaš, da ti plača privatne pogovore. Kako jih pa določiš. In kakšen znesek knjižiš na 475 kot boniteto.
meka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a meka »

Mi smo okoli bonitete naredili tako, po zgleu knjiženja bonitete iz IKs-a 9-10 letoa 2002, da je II. brutto davčno nepriznan strošek in v ta namen odprli nov konto.

Kot je bilo že večkrat omenjejo se teh 3.000 sit obračuna samo za uporabljanja službenega telefona v privat namene in ne za stroške, ki so nastali v privat namene. To smo rešili tako, da smo po posamezni gsm številki ugotovili mesečno povprečje dodali x% in rekli-napisali dogovor, do sem segajo službeni pogovori, kar je razlika je privat pogovori in ob koncu meseca zaposlenim, ki presegajo to mejo izstavili račun za privat pogovore.

Torej na eni strani v celoti priznan davčni odhodek in na drugi strani prihodek podjetja (za privat klice).
miška
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a miška »

Jap... kar pametne ideje8-)
Problem se je pojavil ko sem hotela poknjižit boniteto za uporabo službenega vozila v privat namene
A naj zmanjšam NV vrednost vozila:shock::shock::oops::???::mad::mad::twisted:
gos
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gos »

Bonitete ki je ne izplačate (kar velja za teh famoznih 3000) ne knjižite nikamor. Poleg tega ta znesek nima nič skupnega z privat pogovori (znesek le teh se prišteje k 3000), ki so dodatna boniteta.
Na konte bonitet bi knjižili recimo razna zavarovanja, ki jih delodajalec plača za delavca pa mu zneska ne odtegne iz neto plače.
Odgovori