Dolžniki

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ne Anka nimaš prav. Oni blokirajo takoj (oz. ne reče se blokada ampak rezervacija sredstev), odvisno od tega, ali sodišče pošlje sklep o izvršbi banki pred pravnomočnostjo ali ne. Dolžni pa so počakat z nakazilom do pravnomočnosti sklepa.Je pa res, da sodišče v nekih primerih pošlje sklep šele po pravnomočnosti banki,tako da v teh primerih seveda ni problema.Vse je odvisno od sodnika,kdaj sklep pošlje. Ker delam v odv. pisarni to delam vsak dan in vidim na posameznih primerih kaj se dogaja.
NAJI
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a NAJI »

TISDNO, hvala še enkrat, vendar imam še
eno vprašanje, ali bi nam moral odvetnik
poslati kopijo odgovora, katerega je dal
sodišču na pritožbo dolžnika, namreč ni je
poslal. Ko smo prišli na razgovor k odvetniku
za zavrnitev pritožbe je bil zelo kratek, rekel
je, da nimamo kaj, da je vse jasno,ker je dolžnik
obveznost priznal.
Po vaši izkušnjah koliko časa se
lahko vlečejo te zadeve.

LP
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

TISDNO, Goljufija pomeni , da te je nekdo ogoljufal,in če je naročil storitev oz blago pri tebi in ti kasneje ni plačal, ga lahko ovadiš za goljufijo, Kako pa bi naj vedeli, daje bil ob naročilu likviden, vsak policaj je DOLŽAN sprejeti ovadbo za goljufijo, in podati predlog na tožilstvo, če hočete naprej gre tako , da zadevo dobijo v roke poravnalci, gre mimo sodišča in se včasih še hitreje reši, kot na sodišču. Izkušnje.
tisdno
Računovodja
Računovodja

Kar se tiče odvetnika, je pač to stvar dogovora oz. njegovega poslovanja.Če bi želeli imeti ugovor in odgovor ga pač zaproste zanj. Zadeva se vleče pač v odvisnosti od dela sodnika. Lahko je hiter al pa ne, vse je odvisno sedaj ali bo dal izvršbo na pravdo. To pomen, da cca dve leti ne bo razpisana obravnava. Potem bo obravnava, potem se lahko dolžnik na sodbo pritoži ali pa vi, odvisno kaj bo dosojeno. Pritožba se vleče spet pol leta al pa več. Če dobite pravdo, potem se mora ponovno vložit izvršba na podlagi sodbe.....
V bistvu upajte, da sodnik ne bo dal na pravdo in bo sam rešil o ugovoru.
tisdno
Računovodja
Računovodja

SOVA: A ti povem, kakšna je definicija goljufije: Da si imel namen sebi ali v korist drugega pridobiti si premoženjsko korist. V kolikor se ugotovi, da si takrat imel denar oz. da si plačeval določene račune se konča in ni več goljufije, ker ni blo namena. Slučajno se je zgodil, da dolžnik ni bil več likviden. A ti povem kakšni so odstotki takšnih goljufij, ki so obsojeni na sodišču. 20 - 30 %. Ta namen je bistvo vsega.
Policaj ni dolžen vzeti ovadbe.Men osebno jo niso vzel ker so mi rekli,da je to civilno pravno razmerje. Verjem imela sem veze,pa ni šlo skoz. Kot sem rekla, če rata rata, če pa ne, ne.Dva primera nista ista.
soro
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a soro »

Pozdravljeni,

sama imam pravnomočno izvržbo od lanskega julija pa še nisem nič prejela. Zato sem poklicala na banko in vprašala, kje sem v čakalni vrsti. Pa mi je gospa lepo povedala da še ni prejela sklepa od sodišče!!!!!:???:[xx(]
Torej sem poklicala na sodišče - in nimajo uradnih ur!!
Bom do jutri počakala in jim povedala ta svoje!
Na banki mi je tudi povedala da sklepi tako počasi prihajajo, da jih dobiva še od leta 1998!!!
Toliko o naših sodiščah in pravicah upnikov.
sonja
tisdno
Računovodja
Računovodja

Za drugič oz. vsem, ki dajete izvršbe.Po prejemu sklepa, počakajte 14 dni in potem pokličte na sodišče, če je zadeva pravnomočna. In potem vsak teden enkrat pokličte in vsakič, ko kličete,rečte, da naj urgirajo.Referenti nato dajo v spis te urgence, ki jih vidi sodnik in moram rečt, da v večini primerov zadeve tečejo hitreje oz. tud zveš,zakaj zadeva ni pravnomočna. Jaz mislim, da je v tvojem primeru bil dan ugovor, za katerega pa sploh ne veš.Je pa seveda tudi kakšna druga opcija. Nikol zadeve ne pustit,da stoji oz.da te bodo oni obvestil.Zmeram težit,saj tist telefon ni težko zavrtet.
JAKA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a JAKA »

Naše izkušnje z tožbanmi so zelo slabe.
Stvari tečejo na sodišču že celih 6 let, vendar denarja
še vedno nismo prejeli.
Izvršba je pravnomočna, denarja pa od nikoder.
Zadevo smo dali k izvršitelju. Izvršitelj zaračuna
za storitev v naprej, kar ni logično. Zadeva pa stoji.
Dolžnik nima ne denarja, ne stvari, dela pa "na črno"!

Vsak v verigi dobi svoj delež, le mi ne!
Najbolj žalostno pa je, da vsi mi, ki delamo najbolj "nasrkamo!

ANITA
tisdno
Računovodja
Računovodja

JA JAKA,BOJIM SE, DA TUD PREK IZVRŠITELJA NE BOSTE USPEL IZTERJAT, ČE DOLŽNIK NIMA NIČ.EDINO KAR PREOSTANE JE ŠE,DA STE POZORNI,ČE BODO FIRMO ZAPRLI IN TO PO ZAKONU O FINANČNEM POSLOVANJU,ČE JE SEVEDA SPLOH FIRMA, DA NI S.P. . ČE JE FIRMA IN ČE BI FIRMO IZBRISAL,POTEM JE ŠE MOŽNOST,DA V ENEM LETU SEŽETE NA OSEBNO PREMOŽENJE USTANOVITELJEV DRUŽBE.ČE IMAJO SEVEDA KAJ PISANO NASE.
davkar
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a davkar »

najprej morate ločiti dve stvari ali gre za SUM storitve kaznivega dejanja goljufije (217.čnek Kazenskega zakonika) ali gre za samo storittev kaznivega dejanja goljufije!

Še vedno je najbolje predati policiji ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije kot pa izvršbo, saj le ta lahko traja tudi dve leti medtem pa dolžnika že ni več nikjer, ovadbe pa gredo (praktično zastonj) dokaj hitro skozi proceduro in tu ina SOVA čisto prav
tisdno
Računovodja
Računovodja

Ločim sum in kaznivo dejanje, vendar treba je ločit med civilnim postopkom in kazenskim postopkom. Tudi strinjam se, da je najlepše, da gre preko policije, če je možno, ampak hočem samo povedat, da se velikokrat zgodi,da policisti ne vzamejo ovadbe in te napotijo na pravdo in tudi mene so in verjem, da nisem edina. Lahko pa povem, da tud ovadbe ne grejo hitro skozi.
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Mi smo ovadili dolžnika preko policije, kakšen je postopek od policije do tožilstva ne vem, vem samo to, da take zadeve gredo MIMO sodišča, tožilstvo preda to poravnalcem, (ponavadi zaposleni pravniki, ki honorarno opravljajo to delo), ta pokliče obe pravdni stranki, jih sooči z dejstvom in predlaga poravnavo.Zato so poravnalci, ki nimajo veze s sodišči, pa še poceni je. Je pa problem , če se dolžnik ne odzove povabilu, potem gre na sodišče..govorim iz izkušnje, drugače se še daleč ne spoznam na pravne zadeve, čeprav se ne strinjam z vašo formulacijo goljufije TSDNO. Res je, da nismo dobili toliko , kot bi , če bi bila izvršba , ampak je bilo zato prej.
Odgovori