Sploh ne napadam. Če je vaša računovodkinja sama za vse ali skoraj sama, potem ni čudno, če ima v tem času zaostanke pri knjiženju računov za leto 2005, saj še leta 2004 ni končala.
Sploh pa poskusite, potem pa sodite. Takšno je moje mnenje in ne boste me prepričali, saj imam 30 letno prakso tako v velikem podjetju kot v najenostavnejšem (?) s. p., pa še vedno lahko rečem, da zelo, zelo malo vem. V tej državi je za znoret, ne bi bila pa rada na mestu vaše računovodkinje. To je pa tudi res.
Osnove računovodstva
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Optimistka
- Računovodja

....da to delo ni mehansko, lahko podpišem ob vsaki uri!!! Tiste osnovne stvari (tamehanske..))) sem obvladala že od prej, ampak VSE OSTALO...!?!?? Uh...
Notranje moraš biti zelo trden in skrbeti zase, za svojo dušo, drugače res postaneš razvalina....
Torej - nikar se ne spuščajte v kaj takega tako zlahka, češ, da se naučim samo nekaj osnov... Če se vam zdi osnova račun, ki je za poknjižiti, morate obvezno vedeti, kam ga boste poknjižila in kaj VSE to povleče za sabo.... Tako, samo dobronameren nasvet.
V računovodstvo je treba iti 100% !
LP, M.
Notranje moraš biti zelo trden in skrbeti zase, za svojo dušo, drugače res postaneš razvalina....
Torej - nikar se ne spuščajte v kaj takega tako zlahka, češ, da se naučim samo nekaj osnov... Če se vam zdi osnova račun, ki je za poknjižiti, morate obvezno vedeti, kam ga boste poknjižila in kaj VSE to povleče za sabo.... Tako, samo dobronameren nasvet.
V računovodstvo je treba iti 100% !
LP, M.
Nazadnje spremenil Optimistka, dne 07 Mar 2005, 11:28, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Nadine, če hočete pomagat svoji računovodkinji se ji kar ponudite. Ob asistenci računovodkinje ne vidim preprek. Tako se boste tudi vi bolje seznanili z njenim delom in vzrokom zaostanka. Le ne prenaglite se s sodbo. Pri knjiženju si tudi nekater izkušenejši računovodje pomagamo s šifranti dogodkov. Jaz po pravici povem
, da bi me spravili v zadrego, če me na hitro povprašate na kateri konto kaj knjižim. Mislim, da vam bo računovodkinja še hvaležna. Le povejte ji, da ji niste konkurenca, pač pa le pomoč.
Vsako delo je narejeno za ljudi, pravijo. Le nepoznavanje drugih del, ti da občutek, da je le tvoje delo nekaj najbolj težkega in seveda tudi obratno. Vsako delo zahteva bribljižek 100% točnosti.
Mirko

Vsako delo je narejeno za ljudi, pravijo. Le nepoznavanje drugih del, ti da občutek, da je le tvoje delo nekaj najbolj težkega in seveda tudi obratno. Vsako delo zahteva bribljižek 100% točnosti.
Mirko
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 07 Mar 2005, 15:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Jau, kaj so to za neki smeškoti,
kar vrglo me je. Oprostite Nadja vam sem mislila posvetiti nekaj besed, glede na izobrazbo in glede na to, da imate še celo življenje pred sabo, vam tudi jaz svetujem, da se začnete ukvarjati s čim drugim , računovodski posel je zahtevno delo , najmanj cenjeno delo, pri najmanjši napaki izvajalca pa tudi najdražje delo. Kazni v računovodstvu se sploh ne da primerjati s najvišjo kaznijo , ki ti jo napiše policaj, razlika je tudi, da tam vsaj veš kaj si naredil narobe, tu pa včasih niti ne, ob takih zakonskih spremembah.
Ne želim vas prestrašit, niti najmanj, zlepa pa ne dovolim niti besede čez računodja pa če še tako počasen. Poskusite na kakšnem drugem forumu, mogoče vas bodo bolje razumeli.
Ne želim vas prestrašit, niti najmanj, zlepa pa ne dovolim niti besede čez računodja pa če še tako počasen. Poskusite na kakšnem drugem forumu, mogoče vas bodo bolje razumeli.
Hvala bogu,Nadine,da vam računovodstvo ni edina možnost! Tisto
kar ste napisala,da bi delala kot pomoč vaši računovodkinji,vas bo pa
le ta lahko hitro naučila-taka dela jaz imenujem dela za zamorčke.
A veste,da tudi jaz nimam še nič knjiženega za leto 2005. Sem pri
koncu bilance,vmes je pa treba vse pustit pa DDV naredit,pa plače,pa
fakture,pa Odojke, pa statistike ,pa....
kar ste napisala,da bi delala kot pomoč vaši računovodkinji,vas bo pa
le ta lahko hitro naučila-taka dela jaz imenujem dela za zamorčke.
A veste,da tudi jaz nimam še nič knjiženega za leto 2005. Sem pri
koncu bilance,vmes je pa treba vse pustit pa DDV naredit,pa plače,pa
fakture,pa Odojke, pa statistike ,pa....
Zaradi pomanjkanja časa, sem temo zasledila šele sedaj.
Oprosti Nadin, ampak si ne morem pomagati, da ti ne bi napisala tega.
Tudi sama sem študirala isto smer na ekonomski fakulteti, pa mi nekaj ne da miru. Če končuješ to smer, si prav gotovo morala opravljati izpit iz "Osnove računovodstva - Marko Hočevar" in kasneje še "Poslovodno računovodstvo - Slavka Kavčič". Vem, da iz teh predmetov nikakor ne moreš postati računovodja (bog ne daj), ampak osnove pa si pridobila.
Pri nas imamo odlično računovodkinjo (računovodski servis). Ker pa je to zunanje vodenje, v podjetju zbiramo dokumentacijo, ki jo po vpisu dobi naša računovodkinja. Glede na to, da je dokumentacija v naši hiši prej kot pri računovodkinji pa lahko vodimo tudi svojo evidenco PR in IR ter seveda plačil. Tako ni potrebno vsak dan, teden ali mesec moriti računovodkinje s stanjem. Seveda pa je njeno stanje na koncu meseca ZAKON.
Če je delo pri vas podobno, o razbremenitvi računovodkinje ne bi smeli imeti problema. (za evidence uporabljaj računalnik - lahko kar Excel, na internetu pa lahko tudi spremljaš novo zakonodajo).
In Nadin, če ji resnično želiš pomagati ji dobro prisluhni. To so ljudje, ki so po mojem mnenju in izkušnjah z njimi, zares nekaj posebnega. Mislim, da te bo s svojim znanjem lahko sama marsičesa naučila.
In še droben nasvetek: Ne sodi dela ljudi, ki ga ne poznaš. Tudi delo delavca v proizvodnji (mravlje) je enako pomembno tvojemu, saj izobrazba ni pomembna, pomembne so izkušnje.
Nadin ne zameri, ampak želim ti, da postaneš človek, kot so računovodje na tem forumu.
Mac
Oprosti Nadin, ampak si ne morem pomagati, da ti ne bi napisala tega.
Tudi sama sem študirala isto smer na ekonomski fakulteti, pa mi nekaj ne da miru. Če končuješ to smer, si prav gotovo morala opravljati izpit iz "Osnove računovodstva - Marko Hočevar" in kasneje še "Poslovodno računovodstvo - Slavka Kavčič". Vem, da iz teh predmetov nikakor ne moreš postati računovodja (bog ne daj), ampak osnove pa si pridobila.
Pri nas imamo odlično računovodkinjo (računovodski servis). Ker pa je to zunanje vodenje, v podjetju zbiramo dokumentacijo, ki jo po vpisu dobi naša računovodkinja. Glede na to, da je dokumentacija v naši hiši prej kot pri računovodkinji pa lahko vodimo tudi svojo evidenco PR in IR ter seveda plačil. Tako ni potrebno vsak dan, teden ali mesec moriti računovodkinje s stanjem. Seveda pa je njeno stanje na koncu meseca ZAKON.
Če je delo pri vas podobno, o razbremenitvi računovodkinje ne bi smeli imeti problema. (za evidence uporabljaj računalnik - lahko kar Excel, na internetu pa lahko tudi spremljaš novo zakonodajo).
In Nadin, če ji resnično želiš pomagati ji dobro prisluhni. To so ljudje, ki so po mojem mnenju in izkušnjah z njimi, zares nekaj posebnega. Mislim, da te bo s svojim znanjem lahko sama marsičesa naučila.
In še droben nasvetek: Ne sodi dela ljudi, ki ga ne poznaš. Tudi delo delavca v proizvodnji (mravlje) je enako pomembno tvojemu, saj izobrazba ni pomembna, pomembne so izkušnje.
Nadin ne zameri, ampak želim ti, da postaneš človek, kot so računovodje na tem forumu.
Mac