Tudi on bo nekoč star.......
Moderator: Mirko Zbačnik
Yana, še enkrat sem temeljito prebrala vaš prispevek. Ja, kje ste pa zaposleni, da imate dodatek na delovno dobo od 70 do 100 tisoč na mesec in kakšne imajo potem ti ljudje plače? Pa dopust 45 dni?!! To se mi zdijo sanje. Tudi sama ne sodim med mlajše, pa vsega tega nimam. Kje je ta raj, kjer starejšim še delati ni treba in hoditi vštric z zakonodajo? 
Tudi jaz se strinjam, da večina starejših ne sledi tehnologiji, predvsem računalniški, vsaj tako je v našem podjetju. Imamo primere, ko ne znajo niti vžgati PC-ja, kaj šele kaj narediti v Excelu ali Wordu in tukaj nastopimo mi mlajši. Kar se pa tiče dopusta se tudi strinjam. Sedaj ko smo mladi rabimo več dopusta, ker si ustvarjamo družine, zidamo hiše,...
Ne ve pa kaj bi rekla glede dodatka na delovno dobo. Mogoče se sedaj strinjam, da bi ga ukinili, ne vem pa kaj bom rekla čez 20 let.
Jezi me pa zelo, ker je nekdo, ki nima pojma o delu na računalniku, ne sledi novim zakonom in zahtevam v računovodstvu, razen tega, kar mu ti raztolmačiš iz neskončne literature (je že preveč dela, da bi sam bral), pa je plačan več kot jaz (enaka izobrazba), pol ti pa še kdo reče, "ko boš ti dvajset let v službi boš tudi ti imela takšno plačo", da ti lasje stopijo pokonci.
Se opravičujem starejšim na tem forumu, mogoče sem krivična, vendar to so primeri iz mojega delovnega okolja, zato ne morem drugače razmišljati.
Ne ve pa kaj bi rekla glede dodatka na delovno dobo. Mogoče se sedaj strinjam, da bi ga ukinili, ne vem pa kaj bom rekla čez 20 let.
Jezi me pa zelo, ker je nekdo, ki nima pojma o delu na računalniku, ne sledi novim zakonom in zahtevam v računovodstvu, razen tega, kar mu ti raztolmačiš iz neskončne literature (je že preveč dela, da bi sam bral), pa je plačan več kot jaz (enaka izobrazba), pol ti pa še kdo reče, "ko boš ti dvajset let v službi boš tudi ti imela takšno plačo", da ti lasje stopijo pokonci.
Se opravičujem starejšim na tem forumu, mogoče sem krivična, vendar to so primeri iz mojega delovnega okolja, zato ne morem drugače razmišljati.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ob prebiranju vaših mnenj bi se načeloma skoraj strinjal z Mićom. Za nas, po duši mlajše, pa se starejšim zdi samo po sebi umevno, da smo kolikor toliko računalniško pismeni.
Verjetno je tu problem tudi v toleranci podjetji do tega problema. Menim, da bi morala podjetja več pozornosti posvečati izobraževanju te populacije. Temu primerno bi morali prilagoditi tudi plačni sistem, ki bi to stimuliral. Ukinitev dodatka na stalnost tega ne bo razrešil. Mnogo je del, kjer izkušnje tudi štejejo.

Verjetno je tu problem tudi v toleranci podjetji do tega problema. Menim, da bi morala podjetja več pozornosti posvečati izobraževanju te populacije. Temu primerno bi morali prilagoditi tudi plačni sistem, ki bi to stimuliral. Ukinitev dodatka na stalnost tega ne bo razrešil. Mnogo je del, kjer izkušnje tudi štejejo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Toleranca ima žal tudi nekje meje. Seveda nikakor ne moremo metati vseh v en koš, govorim lahko le iz lastnih zapažanj v delovni sredini.Neprestanega javkanja v smeri: Imam samo dve roki; dajte me klonirat; Dela je tolk,da to enostavno ne zmorem; Dajte mi pokazat,kako se tale mail preusmeri do vas (moji prsti na njenem računalniku so itak "magic", kot mi potem pravi),se človek naveliča poslušati. Da ne govorim o jeznosti in temu ustreznemu izrazu na obrazu že takoj zjutraj.
Vse je težko in vse je hudo. KOt rečeno, govorim iz lastnih zapažanj.
Sicer pa,tudi meni osebno slavni MM niti slučajno ni pogudu,a sproti spremljam njegove kolumne v Financah.
Pozdrav od trenutno take
, sicer pa vedno 
Vse je težko in vse je hudo. KOt rečeno, govorim iz lastnih zapažanj.
Sicer pa,tudi meni osebno slavni MM niti slučajno ni pogudu,a sproti spremljam njegove kolumne v Financah.
Pozdrav od trenutno take
Naj k tej zanimivi temi dodam še svoje mnenje: prav zares drži, da "ta stari" nismo več toliko zmogljivi kot "ta mladi". To vidim po svojih fizičnih sposobnostih in produktivnosti! Vidim pa, da moje delovne in življenske izkušnje odtehtajo marsikaj, kar zmorejo in znajo mladi. Morda bi bilo smiselno dati dodatek za delovno dobo v fiksnem znesku in ne v %, saj staramo se vsi enako - tisti z nadpovrečno in tisti s "ta malo" plačo.
Kaj naj rečem o tistih, ki ne znajo prižgati računalnika, plačo pa imajo enakovredno ali boljšo od mlajših kolegov? Da so egoistični in neodgovorni, saj se je treba učiti in prilagajati vse življenje. Ko bodo prišli do 60, pa bodo že čakali na sprejem v dom starostnikov... Kakor hitro se nehaš truditi in se učiti, si že odpisan, ampak nekaterim je vseeno, čez "komod" ga ni!
Sicer pa sem tudi jaz že davno nehala brati kolumne g. Mrkaića, ker uporablja podcenjujoč in žaljiv način komuniciranja. Strinjam se, da malokdo še jemlje resno njegove izjave, ki niso primerne za izobraženega človeka. Čakam, kdaj se bodo njegovi "izpadi" odrazili na javnomnenjskih raziskavah glede priljubljenosti nove vlade. Morda jim bo pa potem le "kapnilo" in se mu bodo zahvalili za sodelovanje.
Kaj naj rečem o tistih, ki ne znajo prižgati računalnika, plačo pa imajo enakovredno ali boljšo od mlajših kolegov? Da so egoistični in neodgovorni, saj se je treba učiti in prilagajati vse življenje. Ko bodo prišli do 60, pa bodo že čakali na sprejem v dom starostnikov... Kakor hitro se nehaš truditi in se učiti, si že odpisan, ampak nekaterim je vseeno, čez "komod" ga ni!
Sicer pa sem tudi jaz že davno nehala brati kolumne g. Mrkaića, ker uporablja podcenjujoč in žaljiv način komuniciranja. Strinjam se, da malokdo še jemlje resno njegove izjave, ki niso primerne za izobraženega človeka. Čakam, kdaj se bodo njegovi "izpadi" odrazili na javnomnenjskih raziskavah glede priljubljenosti nove vlade. Morda jim bo pa potem le "kapnilo" in se mu bodo zahvalili za sodelovanje.